Ουίλεμ Νταφόε και Κριστόφ Βολτς στην Άγρια Δύση

Δημοσίευση: 4 Σεπτεμβρίου 2022, 13:33

Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος δημιουργός γουέστερν και θρίλερ δράσης, Walter Hill (The Warriors, 48 Hrs., Streets of Fire) έχει πάψει να απασχολεί τα τελευταία χρόνια, έχοντας ασχοληθεί με μερικά επιτυχημένα τηλεοπτικά γουέστερν, όπως το Deadwood και το Broken Trail, αλλά και με ταινίες που έχουν δεχτεί μέτριες έως και κακές κριτικές και είναι ξεκάθαρα προορισμένες για DVD, με αντίστοιχη αισθητική, όπως οι δύο προηγούμενες ταινίες του, το Bullet to the Head (2012) και The Assignment (2016).

<a href="/nea/o-lik-mpeson-etoimazei-tainia-gia-ton-komi-drakoyla/69710">O Λικ Μπεσόν ετοιμάζει ταινία για τον Κόμη Δράκουλα</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Λικ Μπεσόν ετοιμάζει ταινία για τον Κόμη Δράκουλα

Έξι χρόνια μετά επιστρέφει στο είδος του γουέστερν και μάλιστα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, στο οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, έχοντας τα εχέγγυα για κάτι καλό.

Το Dead for a Dollar (με προφανείς συνειρμούς στα παλιά σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone) έχει την τυπική φόρμα ενός γουέστερν, με τον Christoph Waltz να υποδύεται έναν κυνηγό επικηρυγμένων, ρόλο που είχε ενσαρκώσει και στο νέο-γουέστερν Django του Tarantino (ο Tarantino θεωρεί ως μια από τις μεγαλύτερες επιρροές του γενικά το νέο-νουάρ The Driver του Walter Hill). Ο ήρωας αυτός πρέπει να επιστρέψει πίσω σώα και αβλαβή την απαχθείσα κόρη ενός πλούσιου άντρα. Στον δρόμο όμως θα συναντήσει έναν παλιό του εχθρό, ρόλο που θα ενσαρκώσει ο Willem Dafoe.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας «το 1897 στο Νέο Μεξικό ο κυνηγός επικηρυγμένων, Max Borlund, έχει προσληφθεί για να βρει την Rachel Price, την πολιτικά προοδευτική σύζυγο του επιχειρηματία Nathan Price, που φέρεται να κρατείται για λύτρα στο Μεξικό από τον Elijah Jones, έναν αφροαμερικανό λιποτάκτη του  στρατού. Κατά την διάρκεια της αναζήτησης, ο Max ανακαλύπτει πως η Rachel έφυγε μόνη της από τον κακοποιητικό σύζυγό της για να ζήσει με τον Elijah. Αναγκάζεται επίσης να αντιμετωπίσει τον ορκισμένο του εχθρό, Joe Cribbens, έναν επαγγελματία τζογαδόρο που είχε στείλει στην φυλακή πριν έξι χρόνια».

Όλα στην υπόθεση φωνάζουν γουέστερν, ενώ από το πρώτο τρέιλερ δείχνει πως είναι κάτι αρκετά παλιομοδίτικο αισθητικά, αν και ενδιαφέρον σεναριακά, με δύο μάλιστα σπουδαίους ηθοποιούς που σίγουρα θα προσφέρουν πολλά. Το καστ συμπληρώνουν οι Rachel Brosnahan (Marvelous Mrs. Maisel), Benjamin Bratt (Miss Congeniality) και Brandon Scott (Dead to Me). Το σενάριο υπογράφει ο Matt Harris, που πέρσι είχε γράψει το The Starling, αν και η αρχική ιδέα βρίσκεται αρκετά πίσω στην Μαύρη Λίστα του 2005 του Χόλιγουντ με τα πιο διάσημα απραγματοποίητα σενάρια (μια λίστα που από το 2005 δημοσιεύεται κάθε χρόνο με τα σενάρια που δεν έχουν γίνει ακόμα ταινία). Μετά την επίσημη πρεμιέρα στην Βενετία στις 6 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει μέσα στον μήνα η έξοδός του στα σινεμά.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos