Ο Πολ Ραντ είναι μέτριος catcher, top spy...

Ο Paul Rudd πέρα από τον Ant-Man στον ρόλο του οποίου θα τον ξαναδούμε το καλοκαίρι, ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον Moe Berg. Το 1934 ο Morris “Moe” Berg επελέγη να ακολουθήσει την αμερικανική ομάδα baseball σε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, μαζί με τους αθλητές Babe Ruth και Lou Gehrig. Αν και είχε παίξει σε κάποια παιχνίδια, η καριέρα του δεν θα λέγαμε ότι είναι τόσο αξιοσημείωτη. Γιατί ωστόσο θέλησαν να ακολουθήσει την all-star αμερικανική ομάδα?

Οι πράξεις του δείχνουν πως συμμετείχε σε μία μυστική αποστολή, υπό την εποπτεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Ενώ η ομάδα ετοιμαζόταν για τους αγώνες, ο Berg που μιλούσε 7 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ιαπωνικά, έβγαζε βίντεο το Τόκυο, το λιμάνι του, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τα πιο ψηλά κτήρια της πόλης. Το υλικό χρησιμοποιήθηκε για τον προγραμματισμό των βομβιστικών επιθέσεων στο Τόκυο το 1942.

Ο Paul Rudd λοιπόν καλείται να ερμηνεύσει τον παίχτη του baseball, πιο γνωστό όμως για τις μυστικές του αποστολές, στη νέα ταινία του Ben Lewin, «The Catcher Was a Spy», που δεν προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2017, γιατί τελικά δεν ήταν έτοιμη, αλλά έκανε την πρεμιέρα του στο Sundance πριν λίγους μήνες. Στην ταινία συναντάμε ένα εξαιρετικό συμπρωταγωνιστικό καστ που συνθέτουν οι Mark Strong, Sienna Miller, Jeff Daniels, Guy Pearce, Paul Giamatti και Hiroyuki Sanada και έναν πολύ έμπειρο σεναριογράφο, τον Ρόμπερτ Ρόντατ (υποψήφιος για Όσκαρ για το "Saving Private Ryan" και με credits επίσης στα The Patriot, Thor The Dark World, Falling Skies).

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας κάνει λόγο για μία αληθινή ιστορία που αφορά στον Moe Berg, που ως μυστικός πράκτορας «βοήθησε την αμερικανική κυβέρνηση στον πόλεμο έναντι των Ναζί. Η αποστολή του είναι να εντοπίσει κάπου στην Ευρώπη τον φυσικό Werner Heisenberg (Mark Strong), που έχει αναλάβει το πρόγραμμα των ατομικών βομβών για λογαριασμό των Ναζί. Όταν ο Moe διαπιστώνει πόσο κοντά είναι ο φυσικός στην δημιουργία ατομικής βόμβας για τους Ναζί, πρέπει να πάρει μία απόφαση ζωής και θανάτου, που θα επηρεάσει την πορεία της ανθρωπότητας».

Δημοσίευση: 3 May 2018, 19:16