Το κύκνειο άσμα του Μαξ Φον Σίντοφ ήταν στα Καλάβρυτα

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021, 17:52

Mε αρχικό τίτλο «Echoes of the past» και τελική ονομασία της ταινίας, «Καλάβρυτα 1943», η ταινία στην οποία πραγματοποίησε το κύκνειο κινηματογραφικό του άσμα ο σπουδαίος Μαξ Φον Σίντοβ, είναι ελληνική και αγορά στη σφαγή των 500 Καλαβρυτινών και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σας έχουμε γράψει πριν αρκετά χρόνια.

Σκηνοθετεί ο Νικόλας Δημητρόπουλος του «Alter Ego» και των τηλεοπτικών σειρών «Υπέροχα πλάσματα» & «Το αλάτι της Γης», σε σενάριο Δημήτρη Κατσαντώνη.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Εκτός του αξέχαστου Max Von Sydow, στο καστ συνανατάμε επίσης τους Alice Krige, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλα Παπαγιάννη, Martin Laer, Tomas Arana, Γιώργο Βογιατζή, Μάξιμο Λιβιεράτο, Τάσο Καρλή.

Η ταινία αναμένεται τον Νοέμβριο στις αίθουσες από την Tanweer. Αυτό είναι το τρέιλερ:

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos