"I saw the tv glow": Το νέο horror sensation της χρονιάς

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2024, 16:13

Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της και το νέο horror sensation δια χειρός των στούντιο της εταιρείας παραγωγής A24 (“Hereditary”, “The VVitch”)

<a href="/multimedia-trailer/zone-interest-olokaytoma-allios/68898">"The zone of interest": Το Ολοκαύτωμα αλλιώς</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The zone of interest": Το Ολοκαύτωμα αλλιώς

Και φέτος, μετά τον περσινό χαμούλη του “Talk to Me” των αδελφών Philippou, έχουμε νέο entry και κρίνοντας από το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε είναι ανατριχιαστικά υποσχόμενο!

Το “I Saw the TV Glow” αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας νεαρών ατόμων που ανακαλύπτουν μια παλιά τηλεοπτική σειρά, σε κάθε επεισόδιο της οποίας υπάρχει ένα νέο τέρας το οποίο πρέπει να νικηθεί. Όμως, σταδιακά, τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία αρχίζουν να θολώνουν, κι έτσι φαίνεται ότι θα δούμε σύντομα στις οθόνες μας μια μοντέρνα βερσιόν του “Poltergeist”, της ταινίας τρόμου του 1982 του Τομπ Χούπερ (“Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι”), της οποίας το σενάριο είχε συνυπογράψει τότε κι ένας κάποιος κύριος Σπίλμπεργκ!

Φυσικά, επειδή μιλάμε για παραγωγή της A24 που εντάσσεται στο νέο κύμα ταινιών τρόμου, το “I Saw the TV Glow” σίγουρα θα αναμειγνύει κλασικά στοιχεία του είδους με διάφορους προβληματισμούς πάνω σε ζητήματα όπως η σεξουαλικότητα, το τραύμα, το φύλο και η ταυτότητα.

Σκηνοθετημένο από την Τζέιν Σένμπρουν, που είχε υπογράψει και μία μίξη ψυχολογικού θρίλερ και coming-of-age στο “We're all going to the World's Fair” του 2021, το “I Saw the TV Glow” έχει ήδη σημειώσει το εντυπωσιακό σκορ του 89% στο Rotten Tomatoes, από τους κριτικούς που το παρακολούθησαν στο φετινό Sundance και την Berlinale (όπου οι προβολές της ταινίας έγιναν τα πιο γρήγορα sold out του φετινού φεστιβάλ), ενώ οι χρήστες της δημοφιλούς σινεφίλ πλατφόρμας Letterboxd έχουν κυρίως καλά λόγια να πουν γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ένα σύντομο και περιεκτικό review λέει το εξής: “Buffy+Donnie Darko = I Saw the TV Glow”!

Μέχρι να έχουμε νεότερα για τυχόν κυκλοφορία της ταινίας στις εδώ αίθουσες (στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαϊου) ή σε VOD, απολαύστε το άκρως ατμοσφαιρικό τρέιλερ!

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos