"A hidden life": Νέος Τέρενς Μάλικ

Δημοσίευση: 14 Aug 2019, 16:36

Το «A Hidden Life» σηματοδοτεί την επιστροφή στην αφήγηση του μεγάλου Αμερικανού auteur Terrence Malick, ο οποίος κυρίως από το «Δέντρο της Ζωής» και μετά πειραματίστηκε με μια πιο ελλειπτική και φιλοσοφική δομή δοκιμιακού χαρακτήρα. Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί η νέα του ταινία, ένα ιστορικό δράμα που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις Κάννες τον περασμένο Μάιο αποσπώντας κατά κύριο λόγο θετικές κριτικές, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν την καλύτερη ταινία του από το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Δέντρο της Ζωής και έπειτα. Πίσω και από τις δύο ταινίες βρίσκεται η Fox Searchlight, με την ταινία του 2011 να φθάνει στα Όσκαρ, οπότε περιμένουμε πιθανόν αντίστοιχη προώθηση αν κρίνουμε και από τον οσκαρικό μήνα κυκλοφορίας της ταινίας.

<a href="/nea/o-harmoni-korin-ehei-sovaro-logo-gia-na-skinothetisei-xana/68637">Ο Χάρμονι Κορίν έχει σοβαρό λόγο για να σκηνοθετήσει ξανά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Χάρμονι Κορίν έχει σοβαρό λόγο για να σκηνοθετήσει ξανά

Στο «A Hidden Life» πρωταγωνιστεί ο August Diehl (“The Young Karl Marx”) υποδυόμενος μια πραγματική προσωπικότητα, τον Franz Jägerstätter, έναν αυστριακό αντιρρησία συνείδησης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που η άρνησή του απέναντι στο Τρίτο Ράιχ τον οδήγησε στην φυλακή. Πλάι του βλέπουμε την Valeria Pachner ως σύζυγό του, που την είχαμε δει ως πρωταγωνίστρια στο «The Ground Beneath my Feet» στην περασμένη Μπερλινάλε, τον Matthias Schoenaerts, ενώ συμπτωματικά αποτελεί και την τελευταία φορά που θα δούμε στην μεγάλη οθόνη τους πρόσφατα αποθανόντες Bruno Ganz και Michael Nyqvist. Μια πολυαναμενόμενη ταινία που το IndieWire αποκάλεσε ως μια από τις δέκα καλύτερες ταινίες των φετινών Καννών βαθμολογώντάς την με Α.

Πριν βγει στα σινεμά θα  προβληθεί και στο φεστιβάλ του Τορόντο στην κατηγορία των Masters, ενώ από τις 13 Δεκεμβρίου θα προβάλλεται στα αμερικάνικα σινεμά.  Από το πρώτο τρέιλερ προβλέπεται μεγαλεπήβολη, προφανώς φυσιολατρική και αργή καθώς μιλάμε για Malick, πιστή στην εποχή της, με εντυπωσιακές κινήσεις της κάμερας και καλές ερμηνείες.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos