"Foe": Η ζωή του Πολ Μέσκαλ και της Σίρσα Ρόναν αλλάζει δραστικά

Δημοσίευση: 30 Aug 2023, 02:56

Πόσο καλά γνωρίζει ένα ζευγάρι ο ένας τον άλλο και πόσο σίγουρος/η μπορεί να είναι για το έτερον ήμισυ; Αυτό φαίνεται να προβληματίζει την νέα ταινία του Garth Davis, το δράμα Foe, το οποίο εξιστορεί την διάλυση ενός γάμου με μια εσάνς sci-fi.

<a href="/tainies/see-how-they-run/67157">See how they run</a>ΣΧΕΤΙΚΑSee how they run

Ο Davis (Mary Magdalene, Lion) κατάφερε να έχει ένα εξαιρετικό και αξιοζήλευτο πρωταγωνιστικό δίδυμο, τους πολύ ταλαντούχους -που όλοι θέλουν στις ταινίες τους- Saoirse Ronan και Paul Mescal.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2018 του Ian Reid, συγγραφέας που έχει ξαναμιλήσει για δυσλειτουργικές σχέσεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο και στο I’ m thinking of ending things που μεταφέρθηκε από τον Charlie Kaufman στο σινεμά. Ο Junior και η Hen ζουν σε μια απομονωμένη φάρμα, με τα πράγματα μεταξύ τους να θολώνουν όταν εμφανίζεται ένας μυστηριώδης ξένος, τον οποίο υποδύεται ο Aaron Pierre.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας «η ήσυχη ζωής τους αναστατώνεται όταν ένας ξένος εμφανίζεται στην πόρτα τους με μια εκπληκτική πρόταση».

Το σενάριο που συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον συγγραφέα φέρνει στο προσκήνιο την φύση της ανθρωπότητας αλλά και την τεχνητή πλευρά της ανθρωπότητας, που ίσως εκεί εισάγεται το πιο sci-fi κομμάτι της ταινίας.

Η πρώτη ταινία του Davis μετά την Μαρία Μαγδαληνή τον ξαναφέρνει αντιμέτωπο με κάτι πιο μεταφυσικό, αλλά αυτή την φορά ίσως πιο επιστημονικό, όπως φαίνεται στο πρώτο τρέιλερ. Το Foe θα κάνει την πρεμιέρα του στο προσεχές Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και έπειτα θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 6 Οκτώβρη από την Amazon.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos