"Dream scenario": Θα δεις τον Νίκολας Κέιτζ στον ύπνο σου

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2023, 15:37

Eίμαστε μεγάλοι φαν του Νίκολας Κέιτζ και ενθουσιαζόμαστε περισσότερο όταν τον βλέπουμε να πειραματίζεται με ασυνήθιστα arthouse ταινιάκια.

<a href="/multimedia-trailer/longlegs-o-nikolas-keitz-anatrihiastikos-serial-killer/69735">"Longlegs": Ο Νίκολας Κέιτζ ανατριχιαστικός serial killer</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Longlegs": Ο Νίκολας Κέιτζ ανατριχιαστικός serial killer

Όπως στην προκειμένη περίπτωση στο «Dream Scenario», άλλη μία από τις πιθανές φετινές αποκαλύψεις της εταιρείας παραγωγής Α24, αυτή την κομεντί τρόμου που γράφει και σκηνοθετεί ο Νορβηγός Κρίστοφερ Μπόγκλι που πολύ πρόσφατα μάθαμε στην Ελλάδα από το «Sick of myself» που προβάλλεται εδώ και λίγο καιρό στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Κέιτζ υποδύεται τον Πολ Μάθιους, έναν καθηγητή κολεγίου που η ζωή του παίρνει μια παράξενη τροπή, όταν αρχίζει ανεξήγητα να εμφανίζεται στα όνειρα αγνώστων. Αρχικά ενθουσιάζεται με την δημοσιότητα, σύντομα όμως τα πράγματα παίρνουν μια ψυχαναγκαστική και βασανιστική τροπή, όταν στα όνειρα των ανθρώπων εμφανίζεται ολοένα και πιο βίαιος.

Ακούγεται σουρεαλιστικό και δείχνει έτσι στο τρέιλερ (με το Dreams των Cranberries στο σάουντρακ), ενώ όταν μάθαμε ότι ο Άρι Άστερ βρίσκεται την παραγωγή, καταλάβαμε γιατί μας θυμίζει αρκετά κάτι από «Beau is afraid» αλλά και τον διαταραγμένο κόσμο του Τσάρλι Κάουφμαν, ενώ στο καστ συναντάμε επίσης την Τζούλιαν Νίκολσον και τον Μάικλ Σέρα.

Αν θα καταφέρει να εναρμονίσει τις κωμικές νότες με τον καφκικό εφιάλτη συλλογικής συνείδησης που δείχνει να παραμονεύει σε κάθε πλάνο, αλλά και την τραμπαλιστή εναλλαγή πραγματικότητας-φαντασίας, αυτό θα το διαπιστώσουμε στις 10 Νοεμβρίου που η ταινία έχει προγραμματιστεί για τις αμερικανικές αίθουσες και ελπίζουμε να την δούμε και εδώ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοιωθεί από τις ελληνικές εταιρείες διανομής...

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos