"1974": Το found footage πάει old school

Ο 34χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης Βίκτορ Ντράιερ προσπάθησε με το ντεμπούτο του «1974: La posesion de Altair» να επιχειρήσει ένα τρικ φρεσκάδας στο genre του found footage horror, καθώς αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού το 1974 όταν αποφασίζουν να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί και καταγράφουν τα πάντα με την Super 8 κάμερα που μόλις αγόρασαν, ώσπου παράξενες καταστάσεις συμβαίνουν.

Η γυναίκα (Altair) αρχίζει να συνομιλεί με αόρατους «άγγελους», ενώ κατασκευάζει μια μαύρη πόρτα από τούβλα μέσω της οποίας επικοινωνεί μαζί τους. Εμείς ξεκινάμε να παρακολουθούμε την ιστορία από τη στιγμή που εξαφανίστηκαν, μέσω των κασσετών που βρέθηκαν.

Οι πρώτες κριτικές είναι ιδιαίτερα θετικές, κάνουν λόγο για πειστικές ερμηνείες, σωστά junp scares, «επιθετική» διεύθυνση ήχου, «αγριάδα» στην φωτογραφία με τον χονδρό και ακατέργαστο κόκκο, υποκειμενικά καδραρίσματα και τρομακτικό τέλος τύπου Blair Witch Project. Μακάρι τα μισά από αυτά να ισχύουν, το τρέιλερ δείχνει αρκετά υποσχόμενο πάντως, θα το τσεκάρουμε οπωσδήποτε.

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2017, 22:31
Συντάκτης: