"Αστερόσκονη": Μια μικρού μήκους για την έμπνευση

Δημοσίευση: 17 Απριλίου 2021, 12:18

Στο MOVE IT αγκαλιάζουμε τις μικρού μήκους δουλειές νέων δημιουργών και δεν χάνουμε την ευκαιρία να δημοσιεύουμε υλικό από τη στιγμη που μας εμπιστεύονται.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ κινηματογράφος Ανδόρα στηρίζει την ελληνική μικρού μήκους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς έρχεται η έμπνευση; Πού αρχίζει και πού τελειώνει; Η Αστερόσκονη είναι μία ταινία μικρού μήκους, φιλοσοφικού χαρακτήρα που θέλει να μιμηθεί τη στιγμή της έμπνευσης, χωρίς τέλος, χωρίς αρχή.

Μια ηθοποιός δίνει συνέντευξη για την προώθηση κάποιας ταινίας που πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους. Οι απαντήσεις της μετατρέπονται σε μία εσωτερική - υπαρξιακή αναζήτηση μέσω του κινηματογράφου. Πώς έχουν αποτυπωθεί στην ανθρωπότητα οι αναμνήσεις; Η τεχνολογία κάθε δεκαετίας δημιούργησε μέσω του κινηματογράφου την εικόνα που έχει η συλλογική μας μνήμη για την κάθε εποχή.

Η Αστερόσκονη είναι μια κασέτα-ημερολόγιο σε ένα διαστρικό ταξίδι, κάποιων που σε μια γωνιά του σύμπαντος κατάλαβαν πως υπήρχαν. 

Ο Σπύρος Μαλτέζος σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με έναν μόνο χαρακτήρα. Με επιρροές από το νεορεαλισμό, από το κίνημα Νουβέλ Βαγκ και την ποπ αρτ, θέλει να δημιουργήσει αναμνήσεις και κλίμα νοσταλγίας για κάτι που δεν έχουμε ζήσει. Με αυτοσχεδιασμό, φυσικό φωτισμό, συνεχόμενη ροή του λόγου, διαλεκτικό μοντάζ και ξεκάθαρο έλεγχο του υλικού από τον "διάλογο" ηθοποιού και σκηνοθέτη, καταφέρνει να χτίσει μια ατμοσφαιρική συναισθηματική αποδόμηση. 

Ηθοποιός: Τζωρτζίνα Λιώση 

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Σπύρος Μαλτέζος 

Κείμενα: Σπύρος Μαλτέζος, Τζωρτζίνα Λιώση 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες, την 19η Απριλίου και την 15η Μαϊου. 

Μπορείτε να την δείτε εδώ. 

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!