You hurt my feelings

You hurt my feelings - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για το τελευταίο της μυθιστόρημα, συνταράσσεται και κατά συνέπεια ο γάμος της κλονίζεται σε πολλά επίπεδα.

Άποψη: Η σεναριογράφος/σκηνοθέτης Νικόλ Χολεφσένερ (“Can You Ever Forgive Me?", “The Last Duel”) έχει μία εμπειρία καλόγουστων ταινιών στο δυναμικό της, που αν και πολύ απλές στην σύλληψή τους, διακρίνονται από ένα συγκεκριμένο στυλ. Με την Τζούλια Λουί-Ντρέιφους συνεργάζονται για δεύτερη φορά μετά το πολύ συμπαθητικό “Enough Said” σε μία ταινία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις και τις συνέπειες που μπορεί να φέρει μία ειλικρινής συζήτηση.

Με άλλα λόγια, το “You Hurt My Feelings” μιλά με ώριμη φωνή για αυτά που δεν λέγονται ανάμεσα στα ζευγάρια, και γενικά στους ανθρώπους, λόγω διάφορων δικαιολογιών, αλλά κυρίως γιατί η πρόκληση στεναχώριας είναι πάντοτε ένα βάρος που κανείς δε θέλει, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον δικό του άνθρωπο.

Μέσα από τις σχέσεις που υπάρχουν στο σενάριο ξεδιπλώνονται ένα σωρό «λευκά ψέματα», μία συνηθισμένη κατάσταση, με την οποία εύκολα μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής και να προβάλει σε αυτήν τις δικές του εμπειρίες.

Το συνηθισμένο και το καθημερινό όπως είπαμε είναι εύκολη υπόθεση για την Χολφσένερ και το πετυχαίνει και στην κινηματογράφηση όπου η φυσικότητα της ρουτίνας γίνεται μία πολύ cozy πραγματικότητα για την ταινία, όπως συμβαίνει και για την οικογένεια της Μπεθ και του Ντον.

Η Τζούλια Λουί-Ντρέιφους και ο Τομπάιας Μένζις δημιουργούν ένα πολύ πειστικό δεσμό ως το φαινομενικά ιδανικό ζευγάρι, όμως παράλληλα γνωρίζουν πολύ καλά πως να μεταχειριστούν την ταραγμένη τους σχέση καθώς προχωρά η ιστορία. Η συμβίωση τους στην οθόνη μας αρέσει πολύ καθώς προσπαθούν να φερθούν ως ενήλικες σε συνθήκες όπου τα συναισθήματά τους τους ωθούν για πιο ανώριμες συμπεριφορές.

Στο ίδιο μοτίβο που οι ήρωες του Γούντι Άλεν πιάνονται από κάτι μικρό, το οποίο καταλήγει πολύ μεγάλο, το “You Hurt My Feelings” αποδεικνύει πως τις περισσότερες φορές είναι αυτές οι πιο μικρές και απαρατήρητες λεπτομέρειες που μπαίνουν ανάμεσα στους ανθρώπους και προκαλούν τις προστριβές.

Η Χολφσένερ το αντιλαμβάνεται αυτό και το βγάζει στο σενάριό της, χωρίς ωστόσο να λησμονεί πως η αστεία πλευρά των πραγμάτων είναι πάντοτε μία χρήσιμη οπτική για να εκτιμήσεις την θέση σου.

Συνολικά, για ένα συγκεκριμένο κοινό, το “You Hurt My Feelings” πετυχαίνει διάνα στις ανθρώπινες σχέσεις. Από την άλλη, οι λάτρεις των blockbuster παρακαλούνται να απέχουν από την προβολή.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Δεκ. 2023, 17:38
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2023, 17:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
You hurt my feelings
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos