Willy's wonderland

willy's wonderland - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Ένας μοναχικός -σκληρός καριόλης- περιπλανώμενος ταξιδιώτης, μετά από σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητό του, αναγκάζεται να παραμείνει για μία νύχτα και να καθαρίσει ένα παρατημένο κλειστό λούνα παρκ μέχρι να του επισκευάσει ένα ντόπιος το αμάξι του.

Ο χώρος του λούνα παρκ όμως είναι στοιχειωμένος με δαιμονισμένα ανθρωποειδή ομοιώματα παιχνιδιών με μορφές ζώων που του επιτίθενται. Βέβαια, ο τυπάς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. 

Το «Willy’s Wonderland» είναι η δεύτερη ταινία στην οποία ο Νίκολας Κέιτζ συνεργάζεται με την ανεξάρτητη εταιρία Madman Films μετά το προ τριετίας διασκεδαστικό «Mom and Dad» του 2017. Γενικώς ο 57χρονος ακομπλεξάριστος σταρ έχει δώσει πραγματάκια την τελευταία πενταετία (Mandy, Color out of space, Army of one και φυσικά το επερχόμενο Prisoners of the ghostland του Σιόν Σιόνο..) εν μέσω ενος ορυμαγδού από χαζομαρούλες που πάντως όλες δείχνει να απολαμβάνει που τις γυρίζει. Είναι νομίζω ο μοναδικός ηθοποιός αυτή τη στιγμή που εκλύει τέτοια αγνή και ανόθευτη καλτίλα μόνο και μόνο με την παρουσία του στα ταινιάκια στα οποία πρωταγωνιστεί. 

Στο «Willy’s Wonderland» μάλιστα στήνει μια γαμάτη καλτ κατάσταση, καθώς δεν αρθρώνει ούτε μια λέξη. Εκτός από κάποιες σκληρές, badass εκφράσεις, δεν βγάζει κιχ και φυσικά μοιράζει αιματοβαμμένες κατραπακιές δεξιά και αριστέρα με το γνωστό αέρινο στυλ, αλλάζοντας μάλιστα καθαρό μπλουζάκι κάθε φορά που εξολοθρεύει ένα "τέρας". Σαν να αλλάζει πίστα, πίνοντας ενδιάμεσα και ένα ενεργειακό ποτό για να βγάλει τη νύχτα χωρίς να νυστάξει. 

Η ταινία του Κέβιν Λιούις δεν χρειάζεται εξειδικευμένες και μακροσκελείς αναλύσεις. Ένα αχαλίνωτο ξεφάντωμα βίας με gore σκηνές για χειροκρότημα και διασκεδαστικές ατάκες ενταγμένες σε ένα απλοϊκό, μάλλον παράλογο και γεμάτο κλισέ σενάριο, με όλους τους υπόλοιπους του καστ είναι σαν να μην υπάρχουν, οι περισσότεροι άλλωστε εξολοθρεύονται σταδιακά με συνοπτικές διαδικασίες.

Ένας καταλύτης Κέιτζ (που γι'αυτόν κάθησες να δεις το φιλμ, μην το αρνείσαι) σε μια αλλόκοτη κωμωδία τρόμου με εξώφθαλμα ελαττώματα, αλλά διασκεδαστική όσο πρέπει για να ξοδέψεις χρόνο με πατατάκι και παγωμένο μπυρόνι. 

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε αυτό το φιλμ και όσοι/ες απολαμβάνουν brainless σπλατεριές με τον Νικόλα σταθερά ακαταμάχητο, ας πατήσουν το play χωρίς να το πολυσκεφτούν. 

Πρώτη δημοσίευση: 5 Απριλίου 2021, 19:34
Ενημέρωση: 5 Απριλίου 2021, 19:34
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Willy's wonderland
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos