Studio 666

Το “Studio 666” σε κερδίζει με την αφοπλιστικά camp διάθεσή του, αλλά σε ένα line-up με ταινίες του είδους που εκπροσωπεί δεν θα έπαιζε ποτέ ως headliner.

Studio 666 - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Οι Foo Fighters πρέπει να παραδώσουν το δέκατο άλμπουμ της καριέρας τους. Σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν έμπνευση, η δισκογραφική εταιρεία τους νοικιάζει μια βίλα όπου θα πρέπει να συγκατοικήσουν και να ηχογραφήσουν.

Όμως, το musician’s block του εγκεφάλου της μπάντας, Ντέιβ Γκρολ, και οι μυστηριώδεις δυνάμεις που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους απειλούν να διαλύσουν (κυριολεκτικά) την μπάντα.

Γνώμη: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: είναι ο Ντέιβ Γκρολ ένας από τους πιο συμπαθητικούς τύπους στην ιστορία της μουσικής; Είναι! Είτε είσαι φαν των Foo Fighters είτε τον προτιμάς ως drummer των Nirvana και των Queens of the Stone Age, είναι δύσκολο να αρνηθείς ότι ο τύπος αυτός είναι αβίαστα κουλ.

Τι θα γινόταν, όμως, αν ανακάλυπτες ότι πίσω από το αγαθό προσωπείο του κρύβεται ένας εγωμανής, μουσικός δικτάτορας που φτάνει σε σημείο να θέλει να δολοφονήσει τους συνεργάτες του, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει οραματιστεί; Ε, αυτό είναι το βασικό premise του “Studio 666”, της κωμικής ταινίας τρόμου, που ακολουθεί την παράδοση άλλων ταινιών με πρωταγωνιστές μουσικούς που παίζουν τους εαυτούς τους και την μπολιάζει με όσα horror tropes μπορούν να χωρέσουν μέσα σε 1 ώρα και 48 λεπτά!

Βασισμένο σε μια ιδέα του ίδιου του Γκρολ, το “Studio 666” είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς αν ρίξει μια ματιά στο trailer: ένας αιματοβαμμένο τρενάκι του τρόμου που (ευτυχώς) δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό του στα σοβαρά!

Και παρότι μπορεί να απευθύνεται πρωτίστως στους ορκισμένους θαυμαστές της μπάντας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να την απολαύσει κάθε horror φαν, αρκεί φυσικά να μην περιμένει ότι θα δει κάτι που ανατρέπει τους κανόνες του είδους.

Λίγο από «Λάμψη», λίγο από «Evil Dead”, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι γεμάτα από κατάφορα προφανείς αναφορές σε άλλες ταινίες, τα εφέ δεν είναι αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς προσεγμένα, με την παράσταση να κλέβουν κάποια αρκετά εμπνευσμένα kill scenes και, όπως είναι αναμενόμενο, ο ίδιος ο Γκρολ.

Το άλλο κρυφό χαρτί της ταινίας είναι ο Πατ Σμιρ, κιθαρίστας των Foo Fighters και πάλαι ποτέ μέλος των θρυλικών Germs, ο οποίος είναι απολαυστικός σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται. Όπως είναι αναμενόμενο, δεν αναπτύσσονται εξίσου όλοι οι χαρακτήρες των μελών της μπάντας, αλλά όπως είπαμε εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μια βαθιά σπουδή της ψυχοσύνθεσης μιας ομάδας μουσικών.

Απολαυστικό, αν και θα μπορούσε να είναι μισή ώρα μικρότερο σε διάρκεια, το “Studio 666” σε κερδίζει με την αφοπλιστικά camp διάθεσή του, αλλά σε ένα line-up με ταινίες του είδους που εκπροσωπεί δεν θα έπαιζε ποτέ ως headliner.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2022, 18:20
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2022, 18:21
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Studio 666
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos