Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Κόνι και η φίλη της Τζότζο, μανιακές με την χρήση κουπονιών στις αγορές τους και απογοητευμένες από την ζωή τους, σκαρφίζονται μία κομπίνα όπου οι ίδιες προμηθεύονται κουπόνια για δωρεάν προϊόντα τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούν για να βγάλουν κέρδος.

Άποψη: Το Pink Collar Crime δεν είναι σύγχρονος όρος που περιγράφει τα θηριώδη οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται αποκλειστικά από γυναίκες με περιορισμένες ευκαιρίες, καθώς  από την δεκαετία του 1980 χρησιμοποιείται κατά κόρον. Στο κινηματογραφικό τοπίο, μοναδικές βασίλισσες του PCC ήταν η τριάδα-φωτιά του “Mad Money” με τις Ντάιαν Κίτον, Κουίν Λατίφα και Κέιτι Χόλμς οι οποίες έκλεβαν χαρτονομίσματα που επρόκειτο να καταστραφούν. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν πολύ απλή, χωρίς να υπερβαίνει σκηνοθετικά και σεναριακά, όμως η πλοκή και οι πρωταγωνίστριες την έκαναν πολύ δελεαστική.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με το “Queenpins”, το οποίο εξιστορεί σε πολύ χαλαρή μεταφορά την αληθινή ιστορία τριών γυναικών που διέπραξαν την μεγαλύτερη απάτη κουπονιών στις ΗΠΑ από το σπίτι τους στην Αριζόνα. Ο σκηνοθέτης Άρον Γκοντέτ μαζί με την σεναριογράφο σύζυγό του, Γκίτα Πουλαπίλι, προσφέρουν μία οικογενειακή κωμωδία αστυνομικής φύσης όπου εγκληματίες είναι οι υπεράνω υποψίας συνηθισμένες γυναίκες της μικρής τάξης.

Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο -και το κυριότερο χωρίς να προσπαθεί να είναι- το “Queenpins” έχει την λάμψη των καλών πρωταγωνιστών (Κρίστεν Μπελ, Κίρμπυ Χάουελ-Μπατιστ, Βινς Βον), την κωμωδία του ερασιτέχνη εγκληματία και την βλέψη να μη κουράσει τον θεατή με περίπλοκους οικονομικούς όρους.

Η Μπελ με την Χάουελ-Μπατίστ έχουν ωραία ενέργεια (αν και αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν η Μπελ με την Λέσλι Τζόουνς της οποίας το όνομα ακουγόταν αρχικά) και πείθουν ως ανυποψίαστες για την “μπίζνα” τους παραμένοντας χαριτωμένες μέσα στην αφέλειά τους καθώς δεν πιστεύουν πραγματικά ότι κάνουν κάτι παράνομο. Κατά πόδας τους, ο Βινς Βον με τον Πολ Γουότερ Χάουζερ είναι αυτοί που θα τις ξεσκεπάσουν δημιουργώντας παράλληλα μία περίεργη συμπάθεια.

Το όλο ανθρωποκυνηγητό έχει πλάκα και αναμφίβολα έχει τρομερό ενδιαφέρον το στήσιμο μιας τέτοιας επιχειρηματικής απάτης από δύο γυναίκες που όπως βλέπουμε υποτιμώνται όχι μόνο για την τέρψη που λαμβάνουν από τα στρατηγικά ψώνια τους αλλά και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μία τρύπα του συστήματος ήταν η ευκαιρία τους και την άρπαξαν από τα μαλλιά.

Το αποτέλεσμα μετράει σε χρόνια και σε χρήμα για τις δύο ηρωίδες των κουπονιών όμως αυτή είναι μία ιστορία αισιόδοξη που δεν ενδιαφέρεται να αναδείξει τις επιπτώσεις της παρανομίας. Αντίθετα, το “Queenpins” μας διασκεδάζει με πολύ ευχάριστες προθέσεις κάνοντας την Κόνι και την Τζότζο συμπαθητικές villains τις οποίες δεν μπορείς παρά να μην τις υποστηρίξεις και να μην χαρείς με την εφευρετικότητά τους

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2022, 19:05
Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2022, 19:05
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Queenpins
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
9571
Feelgood
8266
Odeon
7830
Tanweer
2832