Θα το βρείτε: Cosmote TV

To στόρι: H ιστορία ενός άντρα που ζει απομονωμένος σε δάσος του Όρεγκον, με τη συλλογή τρούφας να του προσφέρει εισόδημα. Aναγκάζεται να επιστρέψει στην πόλη του Πόρτλαντ (και στο παρελθόν του), καθώς κάποιοι αρπάζουν το γουρούνι του, το οποίο  χρησιμοποιούσε για την ανεύρεση του σπάνιου και πανάκριβου συστατικού αλλά ήταν και η μοναδική συντροφιά του.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Μάικλ Σαρνόσκι, στο ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη και ακόμα ένας νέος δημιουργός που εμπιστεύεται ο Νίκολας Κέιτζ. Και δίκαια. Το "Pig" είναι μια μελαγχολική ταινία με βάση την απώλεια και την αγάπη άνευ όρων που στο τέλος σε κερδίζει από την ανθρωπιά της.

Δεν είναι μια κλισέ ιστορία αιματηρή εκδίκησης, όσο κι αν ένας άνδρας που ουσιαστικά έχει χάσει τα πάντα, δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό σε ότι αποφασίσει να κάνει. Ουσιαστικά η ερμηνεία του Κέιτζ αυτό υποδηλώνει -για να λέμε την αλήθεια- αλλά ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει είναι με το θλιμμένο βλέμμα, τα αληθινά λόγια και την ειλικρίνεια και όχι τις ερμηνευτικές ακρότητες που "κατηγορείται" συχνά...

Το επίτευγμα της ταινίας που ενώ είναι αργή δεν είναι ποτέ κουραστική, είναι ο μόνιμος πένθιμος τόνος της. Ολα όσα συμβαίνουν -η απαγωγή του γουρουνιού, η υψηλή γαστρονομία, το παρελθόν του ήρωα- είναι απλά αφορμή για να καταδείξει εντέλει την ματαιότητα των πάντων, μια πρφανής αλληγορία για την ανάγκη για αγάπη.

Η σκηνή στο κυριλέ εστιατόριο και το τετ α τετ με τον παλιό υπάλληλό του, λέει ουσιαστικά τα πάντα για τον κόσμο των σεφ μέσα σε λίγα λεπτά. Ωστόσο η ταινία και ο Σαρνόσκι δεν θέλει να ειρωνευτεί σε καμία περίπτωση αυτόν τον κόσμο, ίσα ίσα συμπαθεί κάθε χαρακτήρα που εμφανίζεται. Ακόμα και η προβληματική σχέση του συνεργάτη του Κέιτζ με τον πλούσιο και πετυχημένη πατέρα του, χαρακτηρίζεται από μια παιδική ανάμνηση της ευφορίας που είχε φέρει ένα γεύμα (μαντέψτε ποιός το μαγείρεψε...).

Ο Κέιτζ χαρακτηρίζει την ταινία, μην προσπαθώντας να "κλέβει" σκηνές και αφήνοντας χώρο και στον μοναδικό ουσιαστικά συμπρωταγωνιστή Alex Wolff να δείξει το ταλέντο του.
John Burgundy

Πρώτη δημοσίευση: 15 Νοε. 2022, 15:16
Ενημέρωση: 15 Νοε. 2022, 15:17
Τίτλος:
Pig
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos