Σύνοψη: Μετά από ένα ατύχημα στην Ταϊλάνδη, η Sam Bloom μένει παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Η ζωή και η καθημερινότητα της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της αλλάζει ραγδαία.

Στην προσπάθειά τους να βρουν και να συνηθίσουν τη νέα τάξη πραγμάτων, η εμφάνιση ενός απροσδόκητου επισκέπτη θα τους βοηθήσει να κάνουν μια νέα αρχή.

Άποψη: Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Penguin Bloom είναι μια δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Glendyn Ivin. Στο επίκεντρο της ταινίας τίθεται η ζωή της Sam Bloom και της οικογένειάς της μετά το ατύχημα που τάραξε τις ισορροπίες της οικογένειας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ιστορία της Sam Bloom είναι εξ ορισμού συγκινητική και δεν θα χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να μαγνητίσει το ενδιαφέρον του θεατή. Ωστόσο οι παραγωγοί της δεν βασίζονται σ’ αυτό, αλλά προσπαθούν να βάλουν τον θεατή όσο το δυνατόν περισσότερο στα άδυτα της οικογένειας Bloom, στην ψυχική κατάσταση των μελών της, σε όσα λέγονται και σε όσα δεν τολμούν να αναφέρουν, στις τύψεις που νιώθουν και στον θυμό που δεν εκφράζουν πάντα. Μερικές φορές τα καταφέρνουν, ενώ άλλες φορές κάποιες πτυχές των σχέσεων εκφράζονται επιφανειακά.

Στην έκφραση και στη μετάδοση των συναισθημάτων στον θεατή συμβάλλουν ιδιαίτερα οι συμβολισμοί, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Αν και ιδιαίτερα προφανείς, λειτουργούν ως καθρέφτης όσων δεν λέγονται ή δεν εκφράζονται άμεσα.

Ωστόσο αυτό που καθιστά την ταινία καθηλωτική και πραγματικά κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή είναι η ερμηνεία της Naomi Watts που ενσαρκώνει την Sam Bloom. Πλήρως πειστική στον ρόλο μιας γυναίκας που πρέπει να αναθεωρήσει όσα ήξερε, να πολεμήσει τον θυμό και τη θλίψη της.

Το Penguin Bloom, ίσως να μην είναι από τις αριστουργηματικές ταινίες του είδους, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει να περάσει το μήνυμα, να συγκινήσει τον θεατή. Είναι μια ιστορία και ένα ταξίδι ανάκαμψης και μεταμόρφωσης των χαρακτήρων στον νέο τους εαυτό.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 23 Μαΐου 2021, 12:58
Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2021, 12:58
Τίτλος:
Penguin Bloom (Ένα θαύμα από τον ουρανό)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos