Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Οι δυνάμεις του κακού έχουν κατακτήσει τα 9/10 τουρνουα και απομένει άλλο ένα για να κατακτήσουν και το κόσμο ολόληρο.Μια ομάδα εκλεκτών μαχητών οργανώνεται για να τους σταματήσει.

Γνώμη: Οποιαδήποτε μεταφορά video game στην μεγάλη οθόνη δε σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία γι αυτό και ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο νέο εγχείρημα.Οι εκατομμύρια φαν του game περιμέναν στη γωνία.

Στον τομέα των fighting games που ανήκει, το Street fighter αποτέλεσε πρόμο του καρναβαλιού του Ρίο, το πρώτο Mortal Combat (1995) ήταν μια καλή προσπάθεια με δυναμικό soundtrack, τον Christoph Lambert στο ρόλο του Raiden να διασκεδάζει και οκ σκηνές μάχης και το 1997 κόντεψαν να πέσουν οι πινακίδες του Hollywood με το απόλυτο ανέκδοτο Annihilation.

Το 2011 εμφανίστηκε το Legacy σε μορφή επεισοδίων στο internet και κάπου εκεί πήγε να αποκατασταθεί η τάξη καθώς ηταν πιο προσωπική, με έμφαση στις καλογυρισμένες σκηνές πάλης και πολύ πιο σκοτεινή.

Εκεί βασίστηκε και ο σκηνοθέτης Simon McQuoid και το αποτέλεσμα ήταν αρκούντως ικανοποιητικό.

Και μπορεί ο πρωταγωνιστής ο οποίος δεν ανήκει και στο saga του τουρνουά να μη καταφέρνει να σηκώσει τη ταινία στις πλάτες του, το καταφέρνουν μια χαρά οι περιφεριακοί χαρακτήρες. Απο τους αιώνιους αντιπάλους Sub Zero και Scorpion (εκπληκτικοί ο Joe Taslim και Hiroyuki Sanada) μέχρι τον αινιγμάτικο Μax Huang στο ρόλου του Kung Lao και το κρυφό χαρτί Josh Lawson ως κυνικός Kano σε ρεσιτάλ ατάκας. Μια μικρή ένσταση, ο Liu Kang μιας και ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει τον μετατρέπει σε ένα νερόβραστο χαρακτήρα ενώ θα μπορούσαν να παρουν τον Iko Uwais αντί να τον χαραμίζουν σε κάτι Mile 22 και στο επερχόμενο απ ότι ακούγεται άστοχο και άνισο Snake eyes origin.

Οι σκηνές πολεμικών τεχνών άλλοτε βγάζουν μάτια όπως στην έναρξη αρχής και μερικές φορές προσπαθούν να κρύψουν την αδυναμία κάποιων συμμετεχόντων στο είδος.

Σίγουρα η βιομηχανία απο Αμέρικα μεριά,έχει παρουσιάσει πολύ χειρότερα δείγματα πανω στην εκμετάλλευση των martial arts, οπότε μια ανακούφιση τη πήραμε. Oι απαραίτητοι brutal deaths με τις φράσεις σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού,υπάρχουν κανονικά στο μενού και ευτύχώς το περιβόητο σήμα καταλληλότητας PG13 που έχει χαντακώσει τόσες και τόσες ταινίες, εδώ εγκαταλείφθηκε.

Ίσως γι'αυτο δε προτιμήθηκε να δοθεί ενα γενναίο budget στα χέρια του σκηνοθέτη, καθώς και με τη πανδημία έχουν 'σφίξει' τα πράγματα, ενώ οι παραγωγοί περίμεναν και την υποδοχή του έργου για να προχωρήσουν στη συνέχεια του.

Την περιμένουμε ακόμα πιο βίαιη και πιο σκοτεινή, σε αντίθεση με την εμφάνιση της τον Aπρίλιο του 21 στις αίθουσες (ΗΠΑ) και στη πλατφόρμα ΗBO όπου μοίρασε φώς και αισιοδοξία όταν τα κίνηματογραφικά δρώμενα είχαν σιγήσει, οι αίθουσες έιχαν αραχνιάσει και πολύς κόσμος στη βιομηχανία έχανε τη δουλειά του ,εξαιτίας του κακού corona που μας βρήκε.

Στριμάρει σε VOD στο Vodafone TV

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 2 Aug 2021, 17:53
Ενημέρωση: 2 Aug 2021, 17:53
Τίτλος:
Mortal Kombat
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos