Meet me in the bathroom

Meet me in the bathroom - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η αναγέννηση της σκηνής της Νέας Υόρκης στις αρχές του 21ου αιώνα, όπως τη διηγήθηκαν οι πρωτεργάτες της στη δημοσιογράφο Λίζι Γκούντμαν για το βιβλίο προφορικής ιστορίας της με τίτλο “Meet Me In The Bathroom”, μετατράπηκε σ’ ένα μουσικό ντοκιμαντέρ-φόρο τιμής σε μια εποχή που διαμόρφωσε τα μουσικά ακούσματα πολλών σημερινών 35+.

Γνώμη:

Caetano Veloso, Poet, Musician and Creator of Tropicalismo

“Up on a hill is where we begin

This little story a long time ago

Stop to pretend, stop pretending

It seems this game is simply never-ending”

 “The Modern Age”, The Strokes

Για κάποιους μπορεί να φαίνεται ακόμα σαν χθες, αλλά φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κυκλοφορία του ‘Is This It”, του ντεμπούτου των The Strokes που τους μετέτρεψε στην πιο cool μπάντα που είχε βγει στη Νέα Υόρκη μετά τα κορυφαία και απείρως επιδραστικότερα punk και alternative rock σχήματα των ‘70s και των ‘80s.

Τι «πίνανε», λοιπόν, στη Νέα Υόρκη των αρχών του 21ου αιώνα, μια εποχή που παγκοσμίως μεσουρανούσαν το pop punk και το nu metal, και μια σειρά μπαντών που έπινε νερό στους Velvet Underground κατάφερε να βάλει πάλι το Μεγάλο Μήλο στον μουσικό χάρτη;

Έχοντας στη διάθεσή τους πλούσιο υλικό και μια juicy πρώτη ύλη, συγκεκριμένα το ομώνυμο βιβλίο της Λίζι Γκούντμαν, οι δημιουργοί του “Meet Me In The Bathroom” μάς μεταφέρουν σε μια εποχή αλλαγών: η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν το millenium, μεσολαβεί η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, το Internet έρχεται για να φέρει τα πάνω-κάτω και η μουσική βιομηχανία, πάντα έτοιμη να ανακαλύψει και εν συνεχεία να «ξεζουμίσει» τα next big things της, βρίσκει στους The Strokes τα poster boys της ανάστασης του rock'n'roll.

Το “Meet Me In The Bathroom” σωστά επικεντρώνεται στα πέντε αγόρια που έκαναν μόδα τα skinny jeans, καθώς ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τη φάση. Είτε είσαι ή ήσουν φαν είτε δεν τους πήγαινες ποτέ, δεν μπορείς να μην συγκινηθείς λίγο, βλέποντας μια μπάντα που τώρα εμφανίζεται ως headliner στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ, να παίζει σε υπόγεια της Νέας Υόρκης. Κι εδώ έγκειται το θέλγητρο του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ: μας παρουσιάζει την εποχή της αθωότητας μιας ομάδας καλλιτεχνών, που συνεχίζουν να είναι ενεργοί μέχρι σήμερα, έχοντας όμως χάσει πολλά κιλά από την πρότερη ορμητικότητα και αυθεντικότητά τους.

Βοηθάει βέβαια και το ότι οι ιστορίες τους ακούγονται από τους ίδιους, ως αφήγηση σε συνδυασμό με το αντίστοιχο μονταρισμένο αρχειακό υλικό, χωρίς να μας μιλάνε σήμερα από τους καναπέδες των (κατά πάσα πιθανότητα ακριβών) σπιτιών τους. Η νοσταλγία για μια πόλη και μια εποχή που έχουν περάσει είναι διάχυτη, και δύσκολα δεν θα νιώσεις ότι θα ήθελες να ήσουν εκεί όταν οι LCD Soundsystem ή οι Yeah Yeah Yeahs έπαιζαν το πρώτο τους live.

To μόνο αρνητικό είναι ότι το “Meet Me In The Bathroom” σταματά λίγο μετά την εκτόξευση των μπαντών αυτών, χάνοντας την ευκαιρία να εντρυφήσει περισσότερο στη διαβρωτική επιρροή της φήμης σε ανθρώπους που ξεκίνησαν να παίζουν απλά για την πλάκα τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε πάντα βέβαια να αναζητήσετε το αντίστοιχο και εξαιρετικό βιβλίο, αλλά αν θέλετε για 1 ώρα και 45 λεπτά να νιώσετε «νοσταλγοί του rock’n’roll» των early 00s, αυτό είναι το ντοκιμαντέρ σας!

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιαν. 2023, 13:32
Ενημέρωση: 28 Ιαν. 2023, 13:32
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Meet me in the bathroom
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos