Θα το βρείτε: Cosmote TV

Συνοψη: Μετά απο ένα συμβάν στη τοπική κοινωνία που έχει να κάνει με την οικογένεια του, ο Joe Bell παίρνει τους αχανείς δρόμους της Αμερικής, στη προσπάθεια του να πείσει οτι το να είσαι διαφορετικός δε σημαίνει κάτι, ούτε σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι αιτία τραμπουκισμού.

Γνώμη: Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα το φίλμ καταπιάνεται με πολλά δύσκολα θέματα και δυστυχώς μονίμως επίκαιρα: δεν δίνεται ο χρόνος στη μικρή διάρκεια της να παρουσιάσει μια πλήρη είκόνα στο τι θέλει να πεί, σίγουρα όμως καταφέρνει και συγκινεί.

Με μιά απλή ιστορία ο σκηνοθέτης Reindaldo Marcus Green αφήνει τους πρωταγωνιστές του να λάμψουν.

Ο Reid Miller που θέλουμε να τον δούμε και στο μέλλον, είναι σπουδαίος σαν gay γιός του Joe Bell με μια τεράστια φυσικότητα στην ερμηνεία του και σίγουρα θα μπορούσε να κρατάει μεγαλύτερο μερίδιο στην αποτύπωση της ιστορίας καθώς αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα. 

Αντιθέτως ο δημιουργός προτιμά να ποντάρει στον star,που η αλήθεια είναι οτι στο άκουσμα του Mark Wahlberg δεν πετάξαμε απο τη χαρά μας καθώς ο συγκεκριμένος κάνει το μεροκάματο, χτυπάει κάρτα και φεύγει. Φέρνει τα εισητήρια πίσω και το ξέρει, οπότε λειτουργεί μονίμως στον αυτόματο πιλότο. Όμως, όπως και στο χαρακτήρα του, έτσι και σαν ρόλος ο Joe Bell λειτουργεί λυτρωτικά για τον Wahlberg και επιτέλους μια ευχάριστη έκπληξη στην ερμηνεία ενός πατέρα που δεν ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει αλλα στο τέλος παίρνει το μήνυμα.

Χωρίς φανφάρες και κρύα αστεία εδω μοιάζει και είναι κανονικός ηθοποιός!

Σε δεύτερους ρόλους, η μητέρα της οικογενείας Connie Britton που σηκώνει πολλαπλά βάρη εξίσου καλή, ενώ ο ξεχασμένος Gary Sinise σε ρόλου ενός σερίφη με πανομοιότυπο background σαν αυτο του Joe μας θυμίζει πόσο ταλέντο έχει και αυτός.

Η δύναμη της ιστορίας και των χαρακτήρων που τη περικλείουν φωτίζει και τα μειονεκτήματα της μιάς και ο καταιγισμός των κλισέ είναι αναπόφευκτος ενώ η σκηνοθεσία μοιάζει να είναι διεκπεραιωτική με ελάχιστες εικόνες να φωνάζουν κινηματογράφο.

Απο την άλλη είναι τόσο ανακουφιστικό  να βλέπεις ωραίες ιστορίες.

Δεν μιλαμε για ένα οσκαρικό θρίαμβο ,ούτε κάποιο έργο που θ αφήσει εποχή.

Σε σχέση με την επίθεση σαβούρας που δεχόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο Joe Bell είναι μια μικρή γλυκόπικρη ταινία με ένα γιγαντιαίο μύνημα με πολλά παρακλάδια που ταλαιπωρούν αφάνταστα άπειρες οικογένειες και ίσως ένα 'τσίγκλισμα' σε κοινωνίες (και στη δικιά μας βεβαίως βεβαίως) που έχει αναγάγει το μίσος και το θυμό σημαία απέναντι στην αγάπη και την ευαισθησία.

Δραματάκι στα καλύτερα του. Πάρτε κανά χαρτομάντηλο καλού κακού, θα χρειαστούν.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 15 Δεκ. 2021, 19:16
Ενημέρωση: 15 Δεκ. 2021, 19:16
Τίτλος:
Joe Bell
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
25430
Feelgood
24309
Film Group
5090
Tanweerr
3888
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου