Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η παλιοπαρέα μαζεύεται για τελευταία φορα για να πειραματιστούν πόσο πόνο αντέχουν στα 50 τους. Aκολουθουν σκληρές εικόνες....ως συνήθως.

Γνώμη: Άψογες ερμηνείες και σκηνοθεσία απο το μαέστρο του είδους... ώπα ώπα μας συγχωρείτε, ολιστικό σφάλμα που είναι και της μόδας. Τι ακριβώς περιμένετε να γράψουμε γι αυτό το κομψοτέχνημα;

Οι γνώστες ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και φυσικα αφου ΔΕΝ έχουν φάει, απολαμβάνουν τις παλαβομάρες του Johnny Knoxville, του Steve-O, του Preston Lacy και των λοιπών avengers της παράνοιας. Γιατί αποκλείεται κάποιος να έχει τα λογικά του και να συμμετέχει σ'αυτό το πανηγύρι που περιλαμβάνει σπασίματα, πόνο, μπόχα, ακτινογραφίες και κλείσιμο ματιού στο χάρο.

Εμείς απολαμβάνουμε απο την άνεση του καναπέ, γελάμε με τη ψυχή μας και μερικές φορές κοιτάμε και αλλού.

Άλλωστε αυτό είναι το jackass, μια παρέλαση απο μουρλούς με stunts πέρα πάση λογικής (το να σε τσιμπάνε μέλισσες εκεί που φαντάζεσαι και να τρώς μπουκέτα πάλι εκεί που φαντάζεσαι-μάλλον ισοδυναμεί με αυτοκτονία, αλλα ας πούμε stunts),προσφέρουν απενεχοποιημένη διασκέδαση με σκηνές απείρου κάλλους.

Πως τα καταφέρνουν πάλι μιάς και έχουν περάσει τη πρώτη νιότη, είναι ακατανόητο: μάλλον κάποιοι απ αυτούς έχουν βγάλει λεφτά για να τα δίνουν στα νοσοκομεία.

Σοβαρή κριτική δε χωράει. Τα μεγάλα παιδιά το διασκεδάζουν (μάλλον) και οι προσπάθειες τους που μεταφράστηκαν σε YouTube,τηλεοπτικές σειρές και κινηματογράφο δείχνουν να έχουν φανατικό κοινό που τους ακολουθεί.

Ο σκηνοθέτης Jeff Tremaine έχει κάποια κοινά με τον μεγάλο Stanley Cubrick δηλαδή το εξής ένα: γουστάρει να βασανίζει τους ηθοποιούς του και κάπου εκεί τελειώνουν άδοξα οι συγκρίσεις. 

Πολύς κόσμος θεωρεί το όλο σκηνικό ανουσιούργημα με δριμύ κατηγορώ πρός όποιους το συγκρίνουν με λέξεις όπως ταινία, σινεμά, ερμηνείες. Δεν τους αδικούμε.

Αν πατήσεις play και δε ξέρεις οτι αυτά τα παλικάρια θα σου κόψουν την όρεξη με αυτά που κάνουν, μάλλον δέ γνώριζες ποτέ για το κόνσεπτ.

Για το gossip της υπόθεσης, δύο πραγματάκια. Μιας και οι βασικοί συντελεστές έχουν σακατευτεί πλήρως, ενσωματώθηκαν στην ομάδα κάτι νέοι κατάχαζοι που αυτό σημαίνει οτι μπορεί να έχουμε phase 4, ή μάλλον αφασία Νο 4.

Απο την άλλη, το (πρώην) φιλαράκι τους Bam Margera απουσιάζει πλήρως απο το Jackass Forever, μιας και υπήρχε όρος να κρατηθεί μακριά απο ναρκωτικές ουσίες αλλα το παιδί δεν κρατήθηκε. Ακολούθησαν μυνήσεις απο μέρους του και η διάλυση μιας μακρόχρονιας φιλίας. 

Όποιος δεν χορτάσει απ όλα τα κακά που συμβαίνουν επι της οθόνης, πρόσφατα προστέθηκε στο Netflix το Jackass 4.5, με επιπλέον ακροβατικά, κομμένες σκηνές και παρασκήνια. Τρέμε Peter Jackson και extended edition του Άρχοντα.

Περάσαμε καλά, γελάσαμε και αισθανθήκαμε αμήχανα αλλά είναι κάποιες φορές που θέλεις να ξεχάσεις τα πάντα απο τη ζωή σου, οπότε λες υπάρχουν και χειρότερα. Αρκεί να ξέρεις τι βλέπεις.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαΐου 2022, 14:52
Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2022, 15:48
Τίτλος:
Jackass forever
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Ηθοποιοί: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ