Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Αφού απολύεται από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Χάρπερ αποφασίζει να στηρίξει την οικογένειά του δουλεύοντας σε έναν ιδιωτικό οργανισμό μαζί με τον καλύτερο φίλο του και υπό τις διαταγές ενός συναδέλφου του βετεράνου.

Σε μια μυστική αποστολή στο εξωτερικό, ο Χάρπερ πρέπει να αποφύγει όσους προσπαθούν να τον σκοτώσουν και παράλληλα να επιστρέψει στο σπίτι του....

Άποψη: To “Hell or High Water” του David Mackenzie ήταν μια εξαιρετικά μικρού προϋπολογισμού ταινία που θίγοντας ευαίσθητα ζητήματα και διαθέτοντας ένα εκπληκτικό καστ κατέκτησε κοινό και κριτικούς και έγινε ένα πραγματικό φαινόμενο. Η προώθηση του “The Contractor” άφηνε να εννοηθεί ότι η επανένωση των Chris Pine και Ben Foster θα ήταν αντάξια της ταινίας του Mackenzie. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Διαβάζοντας την υπόθεση ή βλέποντας το trailer του “The Contractor” εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για κάτι που με διαφορετικό τρόπο έχει ξαναδεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων νιώθει προδομένος από τον Στρατό που τον απέλυσε και του έκοψε τη σύνταξη και αποφασίζει να ενταχθεί σε μια ιδιωτική στρατιωτική δύναμη για να συντηρήσει τις ανάγκες της οικογένειάς του.

Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένα δραματικό θρίλερ, με πολλή δράση και με μια αρχικά ενδιαφέρουσα υπόθεση. Ωστόσο, παρά τις καλές της προθέσεις και τις αιχμές της προς την κουλτούρα του Αμερικάνικου στρατού, η ταινία δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τις κλισεδιές και γίνεται εξαιρετικά προβλέψιμη. Η πλοκή είναι -φυσικά- προσαρμοσμένη πάνω στον κεντρικό ήρωα, καθώς οι υπόλοιποι χαρακτήρες εμφανίζονται και χάνονται.

Και ενώ η ταινία προσφέρει ανά στιγμές ένα σκοτεινό κλίμα που υπόσχεται κάτι πιο βαθύ, δυστυχώς οι προσπάθειες περί κοινωνικού σχολιασμού παραμένουν προσπάθειες. Σενάριο και σκηνοθεσία είναι εντελώς basic. Στα θετικά μπορούμε να προσμετρήσουμε την κινηματογράφηση του Pierre Aim που έχει μια ιδιαίτερη αισθητική και καταφέρνει να αναδείξει τις καλές ερμηνείες του cast.

Συμπερασματικά, το “The Contractor” είναι μια ταινία που θα μας κάνει να περάσουμε καλά βλέποντάς τη, αλλά δεν θα έχουμε κανέναν λόγο να τη θυμόμαστε την επόμενη ημέρα.

Αν αυτού που θέλουμε για το βράδυ μας είναι μια ακόμα τυπική popcorn movie, κατά την οποία δεν θα χρειάζεται να δώσουμε και ιδιαίτερη προσοχή, αυτή η ταινία θα ήταν μια καλή επιλογή.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Οκτ. 2022, 15:43
Ενημέρωση: 26 Οκτ. 2022, 15:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The contractor
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos