Big Time Adolescence

Big Time Adolescence - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ο Monroe ή Μο (Griffin Gluck) είναι ένας δεκαεξάχρονος έφηβος που ζει σε κάποιο αμερικανικό προάστιο. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο πρώην σύντροφος της μεγαλύτερης αδερφής του Kate (Emily Arlook ) Zeke (Pete Davidson), που συνιστά ένα αγαπημένο πρότυπο των απανταχού εφήβων. Χασομέρης, άνετος με τις γυναίκες και τα ναρκωτικά και αμπελοφιλόσοφος ζωής, ο Zeke έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο και περνά τον χρόνο του με βιντεοπαιχνίδια, άραγμα με τους κολλητούς, μπόλικο αλκοόλ και ενίοτε περιστασιακές δουλειές για να μπορεί να συντηρεί αυτό το mode de vie.

Ο Μο βρίσκει αυτοπεποίθηση και μια ευφορική απόδραση στην ξεγνοιασιά αυτού του τρόπου ζωής, χωρίς να σκέφτεται ωστόσο τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην δική του. Μερικά ατυχή γεγονότα και κάποιες μικροποσότητες ναρκωτικών αργότερα αλλάζουν τις ισορροπίες και τοποθετούν στην σχέση των δυο τους ανοιχτά ερωτηματικά.

Άποψη: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jason Orley διαθέτει τα συστατικά μιας πολύ γνωστής κινηματογραφικής συνταγής, αυτής που αποκαλούμε ιστορία ενηλικίωσης, και αν και δεν καταφέρνει να φέρει κάτι καινούριο σε αυτήν, την εκτελεί με σχετική επιτυχία.

Η εξέλιξη του “Big Time Adolescence” ακολουθεί μια συμβατική γραμμή, αλλά το κάνει με ειλικρίνεια και ξεκάθαρες προθέσεις. H πλοκή παραμένει αρκετά αδύναμη και περιορισμένη σε οικείους τόνους, περιλαμβάνει όμως μερικές γνήσια αστείες στιγμές και ό, τι της λείπει σε βάθος, το κερδίζει σε απλότητα. Ο Pete Davidson στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο (ακολούθησε το "The King of the Staten Island) παίζει μια εκδοχή του εαυτού του (ναι, έχει όντως τατουάζ στο πόδι του την Hillary Clinton) και αυτό σίγουρα τον διευκολύνει, καθώς προκύπτει αβίαστα η μελαγχολία και η ανασφάλεια που υποβόσκει κάτω από την φαινομενική χαλαρότητα και ανωριμότητα του Zeke.

Και βέβαια η χημεία του με τον ικανότατο Griffin Gluck (“American Vandal”, “Locke & Key”)  οδηγεί σε ένα δεμένο αποτέλεσμα, το οποίο βοηθούν και οι δεύτεροι ρόλοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο απρόσμενα διασκεδαστικός Nick- κατά κόσμον ράπερ Machine Gun Kelly- (που θα μπορούσε  να αξιοποιηθεί λιγάκι παραπάνω) και ο Jon Cryer του “Two and a Half Men” στον ρόλο του αγανακτισμένου πατέρα του Μο Reuben.

Ίσως οι πιο δυνατές στιγμές της ταινίας να αφορούν την εμβάθυνση στους χαρακτήρες αυτού του ντουέτου και το εύθραυστο δυναμικό του, το οποίο αρχίζει να φθίνει καθώς γίνεται πιο «πραγματικό». Οι δυο τους φαίνεται να μοιράζονται μια βαθιά αδερφική σύνδεση που ξεπερνά την επιφανειακότητα της καθημερινότητάς τους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει αλλαγές και συνειδητοποιήσεις. Ο Μο παραμένει ένας έφηβος που ακόμα αναζητά το ποιος είναι και ποιος θέλει να είναι, και όσο πιο καθαρά βλέπει την αδυναμία του Zeke να απαλλαγεί από την εφηβική του συμπεριφορά και την ριψοκινδυνότητα που την συνοδεύει, τόσο καλύτερα συνειδητοποιεί τι να αποφύγει προκειμένου να μην καταλήξει σαν το πρότυπό του. Γιατί κάποια πράγματα είναι ωραία ακριβώς επειδή δεν κρατάνε για πάντα.

Το “Big Time Adolescence” είναι μια ταινία που δεν κάνει τεράστια λάθη αλλά δεν καταφέρνει και να ξεχωρίσει. Ωστόσο, κινείται ανεπιτήδευτα ανάμεσα στην παιδικότητα και την αρρενωπότητα, δεν προσπαθεί υπερβολικά και κυρίως κρατά ήπιους τόνους που την καθιστούν ένα ξεκούραστο και συμπαθές θέαμα.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Απριλίου 2021, 13:46
Ενημέρωση: 4 Απριλίου 2021, 13:46
Τίτλος:
Big Time Adolescence
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos