Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Μετά από ένα δυστύχημα, ένας πρώην στρατιωτικός θα αναγκαστεί να μείνει σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι, στον τελευταίο όροφο του οποίου μένει μία ηλικιωμένη. Αυτή δεν βλέπει, αλλά μπορεί να ακούσει όλους τους ήχους του κτιρίου. Η οικονόμος του σπιτιού είναι αρκετά βοηθητική τις πρώτες μέρες. Αυτό θα αλλάξει ριζικά, όταν ο πραγματικός της εαυτός θα αποκαλυφθεί μετά από μία σειρά ανεξήγητων φαινομένων.

Άποψη: Η Βρετανίδα ηθοποιός Romola Garai κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της σε ταινία μεγάλου μήκους και μάλιστα επιλέγει μια ταινία είδους, μια ταινία τρόμου, το Amulet. Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως έχουμε δει εντυπωσιακά καλές ταινίες στο συγκεκριμένο είδος από σκηνοθέτιδες ή με γυναίκες σε πρωταγωνιστικό ρόλο που ανανεώνουν το είδος και προσφέρουν μια νέα ματιά και διαφορετικές θεματικές.

Το Amulet αντιθέτως όχι απλώς δεν προβάλλει κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε δει αλλά το κάνει με λιγότερη επιτυχία από όσο άλλοι στο παρελθόν.

Στοιχεία που θυμίζουν Σιαμαλάν αλλά και παραδοσιακές ταινίες του είδους μέχρι τα τέρατα του Ridley Scott ή την μίξη ρομαντισμού και τρόμου του Del Toro εγκλωβίζονται σε μια ιστορία δίχως ρυθμό και δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Τόμας, ένας πρώην στρατιωτικός που το παρελθόν ξυπνά μέσα του και βλέπουμε κάποιες σκηνές από αυτό για να εξηγηθούν πλευρές του εαυτού του καταφτάνει σε ένα ιδιόρρυθμο σπίτι, από αυτά τα περίεργα που κάθε ταινία τρόμου οφείλει να έχει.

Το Amulet πέραν του ότι δεν διαθέτει κατασταλαγμένη αισθητική ταυτότητα, δεν διαθέτει ούτε μια ισχυρή αφήγηση. Το σενάριο της Garai είναι πολύ αδύναμο, με φανερή την έλλειψη εμπειρίας. Ήρωες χάρτινοι, χωρίς background, που αν το είχαμε συνηθίσει σε αντίστοιχες ταινίες του παρελθόντος, πλέον έχουμε περάσει σε μια εποχή που και το horror έχει πολυδιάστατους και με συναισθήματα χαρακτήρες που μοιάζουν αληθινοί με πολιτικές υποδηλώσεις, έμφυλες και φυλετικές συνδέσεις και κοινωνικούς σχολιασμούς.

Οι πρωταγωνιστές, Imelda Staunton, Carla Juri, Alec Secareanu και Αγγελική Παπούλια δίνουν καλές μεν, αλλά ανολοκλήρωτες ερμηνείες που δεν πείθουν ιδιαίτερα. Η Παπούλια παίζει για πρώτη φορά σε μια ξένη ταινία που δεν σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος και βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα weird κλίμα αλλά πολύ πιο ανέμπνευστο και στείρο με αποτέλεσμα να αδυνατεί να δώσει αυτό που θα μπορούσε.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Οκτ. 2020, 19:48
Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2022, 13:32
Τίτλος:
Amulet
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos