Utopia

Mια καλτ γραφική νουβέλα ενός αγνώστου ταυτότητας δημιουργού πέφτει στα χέρια μιας ομάδας ανθρώπων και θα αλλάξει την ζωή όλων που θα έρθουν σε επαφή μαζί της

Τι είναι ουτοπία; Ο όρος ουτοπία (από το ελληνικό ου+τόπος) είναι το όνομα για μια ιδανική κοινότητα ή κοινωνία. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα πολλοί φιλόσοφοι και σκεπτικιστές έχουν αναδείξει το δικό τους μοντέλο του ιδανικού κόσμου αλλά στην πράξη όλα είναι ουτοπία, κάτι που απλά φαντάζει ιδανικό και δεν γίνεται, ή μήπως η δράση έχει ξεκινήσει και δεν το έχουμε καταλάβει; Και αν ναι, η ουτοπία αναφέρεται σε όλους μας η τμηματικά;

Στη προκειμένη φάση όλα ξεκινούν με ένα χειρόγραφο με τίτλο Ουτοπία. Πιο συγκεκριμένα μια καλτ γραφική νουβέλα ενός αγνώστου ταυτότητας δημιουργού, που πέφτει στα χέρια μιας ομάδας ανθρώπων θα αλλάξει την ζωή όλων που θα έρθουν σε επαφή μαζί της. Σύμφωνα με τις φήμες αυτό το χειρόγραφο έχει μεγάλη αξία όχι για την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη πλοκή του αλλά για το απόκρυφο περιεχόμενό του, αφού θεωρείται συνταγολόγιο για όλες τις καταστροφές του προηγούμενου αιώνα, που έχουν προκληθεί από ανθρώπους. Η ομάδα που έχει στη κατοχή της τον περιζήτητο τόμο θα βρεθεί μέσα σε μία μέρα κυνηγημένη από έναν μυστικό οργανισμό εν ονόματι Δίκτυο και θα αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν φανταζόταν ποτέ.

Γιατί, τι και πως θα τα μάθετε όλα όταν παρακολουθήσετε τη σειρά πράγμα που συνιστώ ανεπιφύλακτα! Από τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου θα μείνετε κολλημένοι! Η αγγλικής παραγωγής σειρά εκτός από ένα πολύ δυνατό σενάριο με παιχνίδια συνομωσίας, διαπλοκή της εξουσίας, “παράπλευρες” απώλειες και έντονο ανθρωποκυνηγητό, έχει να προσφέρει πολύ δυνατό θέαμα και μέσα από τις εικόνες και τον ήχο. Η σκηνοθεσία είναι απίστευτη, με χρώματα όχι απλά HD αλλά LSD και φοβερά κάδρα. Και η μουσική έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού εναρμονίζεται τέλεια με τη ζωηράδα των εικόνων και αν και κάποιες φορές τα ηχητικά εφέ μπορεί να φαντάζουν ενοχλητικά είναι απολύτως απαραίτητα για να μπεις στον παλμό της ιστορίας. Η επιλογή του καστ είναι υπέροχη και οι χαρακτήρες πολύ ενδιαφέροντες. Πραγματικά μέχρι στιγμής δεν θα άλλαζα τίποτα. Ελπίζω να διατηρηθεί έτσι!

Δημιουργός της σειράς είναι ο Ντένις Κέλι (έχει γράψει το σενάριο του επερχόμενου "Black Sea" με τον Τζουντ Λο σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ) και πρωταγωνιστούν οι Νιλ Μάσκελ ("Kill list"), Αλεξάνδρα Ρόουτς ("The Iron Lady"), Νέιθαν Στιούαρτ Τζάρετ ("Dom Hemingway"), Μάικλ Σμάιλι ("Luther", "A field in England"). 

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαΐου 2014, 04:37
Ενημέρωση: 4 Μαΐου 2014, 04:56
Τίτλος:
Utopia (Utopia)
Χώρα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos