Homeland

Ο Αμερικανός Πεζοναύτης Νίκολας Μπρόντι επιστρέφει ως ήρωας πολέμου στα πάτρια εδάφη, έχοντας προηγουμένως βιώσει 8 χρόνια αιχμαλωσίας σε άντρο της Al Qaeda. Ωστόσο, η Κάρι Μάθισον, μια εξαιρετικά ταλαντούχα αναλύτρια της CIA, τρέφει βάσιμες υποψίες πως ο λοχίας Μπρόντι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και ότι πλέον δρα για λογαριασμό της περιβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης.
Homeland

Από τις σειρές (που το Move It σας είχε... προειδοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και) που κολλάς άσχημα μαζί τους από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και παρακολουθείς ολόκληρη την σαιζόν ισορροπώντας στην άκρη του καναπέ, ενώ παράλληλα δεν αφήνεις… νύχι που να μην έχεις μασήσει από την αγωνία, το «Homeland» ήρθε να καλύψει –και με το παραπάνω- το κενό που άφησε το «24», παρουσιάζοντας έναν άνδρα-πρότυπο Αμερικανού πολίτη και αυθεντικό ήρωα πολέμου, ως την εν δυνάμει μεγαλύτερη απειλή που γνώρισε η χώρα από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1999!

Βασισμένο στην ισραηλινή τηλεοπτική σειρά «Hatufim» (που μεταφράζεται «αιχμάλωτοι πολέμου») παραγωγής Γκίντεον Ραφ, το «Homeland» παίρνει τις πολυθρύλητες θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν την περίοδο που ακολούθησε την 11η/9ου, οι οποίες έκαναν λόγο για επιχείρηση στημένη «εκ των έσω» και τις ενσωματώνει με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο στο «εδώ και τώρα», φιλτράροντάς τες μέσα από αλλεπάλληλες «trust-no-one» καταστάσεις. Παράλληλα, τολμά όχι μόνο να δώσει φωνή στους «αλλόθρησκους», αλλά ακόμη και… δίκιο, παρουσιάζοντάς μας, μεταξύ άλλων, το ανθρώπινο πρόσωπο του ηγέτη των τρομοκρατών Αμπού Ναζίρ!

Το πιο καθηλωτικό subplot της σειράς, ωστόσο, είναι εκείνο που αφορά στο παντελώς αναπάντεχο love story που αναπτύσσεται ανάμεσα στον… Μπρόντι και την Κάρι, το οποίο είναι εκείνο ακριβώς το στοιχείο που αναδεικνύει την σειρά σε μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο Ντάμιαν Λιούις είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός στον κεντρικό ρόλο, πείθοντας απόλυτα για το διφορούμενο του χαρακτήρα του, την έκπληξη εντούτοις κάνει η Κλερ Ντέινς, η οποία ως διπολική Κάρι Μάθισον φτάνει σε μια καθόλα συναρπαστική, όσο και πολυεπίπεδη ερμηνεία, που θα της εξασφάλιζε με τα χίλια μια οσκαρική υποψηφιότητα Α’ ρόλου, αν μιλούσαμε για ταινία. Προς το παρόν οι δυο τους μονοπωλούν τις διακρίσεις στις δραματικές κατηγορίες των Emmy και των Χρυσών Σφαιρών, όπου το «Homeland» σαρώνει, έχοντας ήδη αποσπάσει 8 βραβεία, ενώ και οι κριτικές του είναι απολύτως εκθειαστικές (91/100 στο Metacritic!).

Προσφέροντάς μας, συν τοις άλλοις, ορισμένα από τα δυνατότερα cliffhangers που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, η πρώτη σαιζόν του «Homeland» ολοκληρώνεται με ένα επεισόδιο που σε στέλνει κατευθείαν για ηρεμιστικά, αφήνοντας πάμπολες υποσχέσεις για μια -ακόμα πιο- εκρηκτική 2η σαιζόν.

Χάρης Παπαπαναγιώτου

Δημοσίευση: 18 Νοε. 2012, 13:29
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Homeland (Homeland)
Χώρα: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Hillbilly Elegy

Hillbilly Elegy

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζ. Ντ. Βανς, ενός άντρα με καταγωγή από τα Απαλάχια,...
8 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870