Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μια βαριά, σκοτεινή βραδιά, μια κρυφή σέκτα κυνηγών τεράτων αναδύεται από τις σκιές και συγκεντρώνεται στον επιβλητικό ναό του Μπλάντστοουν, ύστερα από τον θάνατο του αρχηγού τους. Σε μια παράξενη και μακάβρια τελετή στη μνήμη του, οι παριστάμενοι ξεκινούν έναν μυστηριώδη και θανατηφόρο διαγωνισμό με έπαθλο ένα πανίσχυρο κειμήλιο – ένα κυνήγι που θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα επικίνδυνο τέρας.

Άποψη: Το πρώτο project του "Marvel Studios Special Presentation" στριμάρει και εδώ και κάποιες ημέρες στο  Disney+. Δημιουργός και σκηνοθέτης αυτού του special project των 54 λεπτών είναι ο Michael Giacchino. Το ζευγάρι πρωταγωνιστών αποτελούν ο Gael Garcia Bernal στο ρόλο του "Werewolf" με το όνομα Jack Russel και η Laura Donnelly (Outlander) στο ρόλο της Elsa Bloodstone. 

Αυτό που έχουμε εδώ είναι ουσιαστικά η πρώτη ταινία τρόμου του MCU, που αγωνίζεται να βρει τη θέση του στο κινηματογραφικό σύμπαν μετά την ολοκλήρωση του The Infinity Saga, το 2019. Δεν υπάρχει εδώ η ανάγκη να επεκταθεί αυτή η ιστορία σε επεισόδια. Ούτε καμία πρόθεση να συνδεθεί η πλοκή με τις επερχόμενες ιστορίες του MCU. Πρόκειται για μια spooky ιστορία, αυτοτελή, λίγο splatter και αρκετά γλυκόπικρη προς το τέλος της.

Το Werewolf By Night πάει πίσω στο back story των χαρακτήρων του με μια εικονογραφημένη εισαγωγή, κατά την οποία η φωνή του Rick Wasserman μάς ενημερώνει ότι το κύριο MCU αγνοεί τι συμβαίνει στις σκιές. Η ταινία έχει ένα υποβλητικό σκηνικό old-school τρόμου, καθώς με την ασπρόμαυρη αισθητική της μοιάζει να αποτίνει φόρο τιμής στην παλιά σχολή των horror ταινιών του '60. Το ζευγάρι αποδίδει εξαιρετικά στους ρόλους του, με τον Bernal να συγκεντρώνει στις εκφράσεις του συμπαθητικού του ήρωα την ανοησία του όλου εγχειρήματος της βραδιάς και την Donnelly να αποπνέει τα συναισθηματικά σημάδια που έχουν προκαλέσει δεκαετίες κακοποίησης και παραμέλησης.

Είναι λίγο δύσκολο, βέβαια, να ενθουσιαστεί κανείς με κάτι που θυμίζει περισσότερο teaser και που θα μπορούσε να είναι μια άσκηση στο στυλ, διανθισμένη με αρκετές στιγμές επιδέξιας δράσης.

Δεν παύει, όμως, να συνιστά ένα απολαυστικό, σκοτεινό παραμύθι που βλέπεται με περιέργεια και αγωνία. Και γι΄αυτό ακριβώς κερδίζει το στοίχημα.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Οκτ. 2022, 15:02
Ενημέρωση: 19 Οκτ. 2022, 15:10
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Werewolf by night
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
52
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos