Σύνοψη: Ο Arthur Bretnik (Aaron Eckhart) είναι ένας πρώην αστυνομικός και πλέον ιδιωτικός ντετέκτιβ. Η ζωή του άλλαξε μετά από ένα ατύχημα που κόστισε τη ζωή της κόρης του και άφησε την γυναίκα του παράλυτη.

Ένα ατύχημα που έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες τον οδηγεί στην απομονωμένη πόλη Wander. Εκεί εκτός από την επίλυση ενός πολύ περίεργου μυστηρίου, θα έρθει αντιμέτωπος και με τους προσωπικούς του δαίμονες.

Άποψη: Με μια πρώτη ματιά, το αστυνομικό θρίλερ της April Mullen (σκηνοθέτης σε άγνωστα φιλμ μέχρι τώρα στην καριέρα της, ενώ για πρώτη φορά σκηνοθετεί γνωστούς σταρ) φαντάζει πολλά υποσχόμενο τόσο από άποψη υπόθεσης όσο και του καστ, το οποίο απαρτίζεται από μεγάλα και γνωστά ονόματα, όπως ο Tommy Lee Jones, Aaron Eckhart, Kathryn Winnick.

Ωστόσο, οι προσδοκίες πέφτουν κατακόρυφα ήδη από το πρώτο μισάωρο της ταινίας. Το βασικό πρόβλημα είναι η προβλεψιμότητά της καθώς ακολουθεί πιστά όλα τα κλισέ που έχουν ταινίες του ίδιου είδους. Από το προφίλ του προβληματικού και αδικημένου από τη ζωή πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι θύμα συνωμοσιών και κανείς δεν τον καταλαβαίνει, μέχρι και τις κλισέ ατάκες που λέει. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια διαφοροποίησης και απόδοσης στους χαρακτήρες της ταινίας.

Σε μια προσπάθεια να απεικονιστεί ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή οπτικά και σκηνοθετικά, η ταινία απαρτίζεται από δεκάδες αναδρομές στο παρελθόν. Σκηνές που κόβονται απότομα και μεταφέρουν τον θεατή από το παρόν στο παρελθόν διατηρώντας πάντα μια μικρή αμφιβολία για το αν όλα αυτά που συμβαίνουν είναι αληθινά ή βρίσκονται απλώς στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Παρότι είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στις ταινίες του είδους – και όχι μόνο- στην προκειμένη περίπτωση καταντούν κουραστικές και λίγο βεβιασμένες.

Η ταινία δίνει γενικότερα την εντύπωση ότι είτε δεν υπολογίζει είτε υποτιμάει τη νοημοσύνη του θεατή με κορυφαίο παράδειγμα το γεγονός ότι παράλληλα με όσα διαδραματίζονται, ακούγεται και ο Aaron Ekchart, ο οποίος τα περιγράφει.

Το Wander δυστυχώς δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και καταλήγει να αποτελεί μια ακόμη κλισέ ταινία, η οποία μετά βίας θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 22 Φεβ. 2021, 03:41
Ενημέρωση: 22 Φεβ. 2021, 03:41
Τίτλος:
Wander
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos