Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: O Mickey (Bill Skarsgård) και η Jules (Maika Monroe), ένα κλασικό Μπόνι και Κλάιντ ζευγάρι μικροαπατεώνων με αδυναμία στην κοκαΐνη, ονειρεύονται να κάνουν μια νέα, πιο ξέγνοιαστη αρχή στην εξωτική Φλόριντα.

Στην τελευταία τους κλοπή για να μαζέψουν τα απαραίτητα χρήματα, τα πράγματα στραβώνουν. Η βενζίνη τελειώνει στη μέση του πουθενά και η μόνη λύση είναι ένα σπίτι σε μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Το να μπουν μέσα είναι παιχνιδάκι. Το δύσκολο είναι να βγουν.

Άποψη: Υπάρχει κάτι πολύ σύγχρονο και ευχάριστο στον τρόπο με τον οποίο το “Villains” των Dan Berk και Robert Olsen παίζει με τα είδη και τις προθέσεις. Λίγο θρίλερ, πολύ μαύρη κωμωδία, η ιστορία του μπαλαντζάρει επιτυχώς ανάμεσα στην παράνοια και την ενόχληση, θέλοντας να προκαλέσει ποικιλία συναισθημάτων και διαθέσεων. Είναι ένα παιδί της εποχής της, που δεν σκοτίζεται ιδιαίτερα για το πού ανήκει ούτε παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.

Παίρνει ένα γνωστό twist, την αλλαγή ανάμεσα σε θύτη και θύμα, και έξυπνα το διακωμωδεί, επιλέγοντας ως θύτες ένα τουλάχιστον ιδιαίτερο παντρεμένο ζευγάρι, που κρύβει ένα μικρό μυστικό στο υπόγειο του σπιτιού του. Ο George (Jeffrey Donovan) και η Julia (Kyra Sedgwick) έχουν την δική τους παράφρονα πραγματικότητα και η αειθαλής αγάπη τους επιφυλάσσει μόνο εκπλήξεις. Το μυστικό τους σηματοδοτεί την αρχή της παρεκκλίνουσας πορείας των πρωταγωνιστών, σε μια εξέλιξη που αντιμετωπίζει ελαφρά και με χιούμορ ακόμα και τις πιο σοβαρές της πλευρές.

Φυσικά δεν λείπουν τα σκαμπανεβάσματα. Στις καλές του στιγμές, το “Villains” είναι διασκεδαστικό και φαν και διατηρεί την εκκεντρικότητά του.

Αλλά το σύνολο παραμένει εν γένει άτολμο και η αδυναμία της ταινίας να ξεκολλήσει από τα βασικά είναι αυτό που της στερεί την πιθανότητα να ξεχωρίσει. Έχει ενέργεια και δυναμική, που όσο εύκολα βρίσκεται όμως τόσο πιο εύκολα χάνεται. Μπορείς άνετα να φανταστείς που θα είχε φτάσει και το περιμένεις, αλλά ο ενθουσιασμός σου τελικά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια συμπαθητική και τρελιάρικη ιστορία, αισθητικά προσεγμένη, με ωραίες ερμηνείες και ταιριαστές μουσικές επιλογές. Γενικά δηλαδή μια χαρά. Μια εύκολη επιλογή για τους συνδρομητές της πλατφόρμας του Netflix και ένα θετικό ξεκίνημα για τους δύο δημιουργούς. Στα μπόνους, οι φανταστικοί τίτλοι.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2021, 16:21
Ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2021, 16:21
Τίτλος:
Villains
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos