Θα το βρείτε: Cinobo

Συνοψη:Ο Yakov,νέος εβραίος που δείχνει να χει χάσει τη πίστη του στη θρησκεία και στη ζωή γενικώς,αναλαμβανει για το μεροκάματο ,να κάνει ολη τη νυχτα παρέα σε ένα νεκρο,- ένα έθιμο που επιτάσσει η εβραική κοινότητα πριν τη κηδεία του,γεγονός που δε του βγαίνει σε καλό.

Η γνώμη μας: Είναι πολύ εύκολο για το συγκεκριμένο είδος να το ξεφτιλίσεις, άλλωστε η πλειοψηφία τους ξεκινάει με αγνές προθέσεις και καταλήγει Δελφινάριο.

Ευτυχώς το 'Τhe Vigil' δεν ανήκει σ αυτη τη κατηγορία.

Ο πρωτάρης σκηνοθέτης Keith Thomas φαίνεται να έχει σπουδάσει το θρίλερ και να χει περάσει με άριστα όλα τα δυνατά σημεία του James Wan πάνω στο The Conjuring & Insidious.Έχοντας μετρημένο μπάτζετ και γράφοντας ένα σενάριο που δεν βρίθει πρωτοτυπίας, ποντάρει στην ατμόσφαιρα. Εκεί όπου είναι το δυνατό χαρτί της ταινίας. Παίζει με τους φωτισμούς και τις διαφορετικές λήψεις και σου πετάει τη μια τρομάρα μετα την άλλη. Όχι 6 ώρες που πρέπει να κάτσει ο πρωταγωνιστής μέσα σ'αυτο το σπίτι, ούτε μισή ώρα δε μέναμε μέσα.

Η νυσταγμένη και γεμάτη θλίψη φάτσα του Dave Davis στο ρόλο του Υakov, που κουβαλάει τον πόνο του να κάνουν παρέα με τους δαίμονες του σπιτιού είναι ταμάμ για το σκηνικο, ενώ ανατριχιαστική επίσης είναι η 2η ένοικος Lynn Cohen στο ρόλο της χήρας, όπου όταν εμφανίζεται περιμένεις να συμβούν άσχημα πράγματα.

Δέ χρειάζονται περισσότερο απο 80 λεπτά για να σε 'βάλει' κάποιος μέσα, εδώ σε 4 δωμάτια όλα κ όλα και το μόνο που θέλεις είναι να πηδήξεις απ το παράθυρο. Μοναδική ένσταση σ αυτο το τρενάκι του τρόμου, το φινάλε του Vigil που θα μπορούσε να απογειωθεί με έξτρα σκοτεινιά ,αλλα κάπου το φοβήθηκε.

Κάποιες υπόνοιες για τη θρησκεία πετάγονται αριστερα και δεξιά,ενώ η αίσθηση που σου δίνει η ταινία είναι οτι πρόκειται και ενός είδους ψυχανάλυσης πως για να αντιμετωπίσεις τους δαίμονες σου, καλύτερα να το κάνεις κατάματα, παρά να τρέξεις. Έστω και με το ζόρι...

Αν και γυρισμένη το 2019, η ταινία άρχισε να εμφανίζεται σε αίθουσες του εξωτερικου το 2021 προφανώς και λόγω covid και σύντομα προβλέπεται να μετατρέπεται σε μικρό διαμαντάκι για τους φανατικούς του είδους.

Μια Αγρύπνια είναι θα περάσει.Πατήστε το play και τα ξαναλέμε...

Είναι διαθέσιμη σε vod στο Vodafone TV.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2021, 16:58
Ενημέρωση: 24 Aug 2023, 17:49
Τίτλος:
The vigil
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos