Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Σάντρα Μπούλοκ είναι η Ρουθ Σλέιτερ, μια γυναίκα που βρισκόταν στη φυλακή για 20 χρόνια μετά από ένα βίαιο έγκλημα.

Αποφυλακίζεται, προσπαθεί να επανενταχθεί και έχει σκοπό να βρει τη μικρότερη αδερφή της με την οποία έχει χάσει κάθε επαφή.

(ακολουθούν spoilers)

Άποψη: Η νέα ταινία στην οποία το Netflix ποντάρει πολλά στην πρωταγωνίστρια (το "Bird Βox" ήταν επιτυχία) και είναι βασισμένη στην αγγλική μίνι σειρά της Sally Wainwright από το 2009. Κοινωνικός ρατσισμός, μίσος, εξιλέωση, πίκρα σε ένα δράμα χαρακτήρων με ένα twist μυστηρίου. Τουλάχιστον αυτά θέλει να πετύχει η σκηνοθέτης Νόρα Φινγκσάιντ. Οι προθέσεις καλές, το αποτέλεσμα θα το ξεχάσεις λίγα λεπτά μετά το φινάλε...

Ολη η ταινία θέλει να στηριχθεί πάνω στην Ρουθ, αλλά την αφήνει αβοήθητη. Το αν συμπονείς τον χαρακτήρα της Μπούλοκ, τουλάχιστον εδώ, έχει να κάνει αν συμπαθείς την ίδια την ηθοποιό. Επιφανειακά θέλει να δείξει περίπλοκος, αλλά είναι βαρετός. Η ερμηνεία, χωρίς καμία βοήθεια από το σενάριο (σιωπές που εκνευρίζουν αντί να δώσουν βάθος) και την σκηνοθέτη, δεν έχει την παραμικρή λάμψη ή δύναμη.

Το περιβόητο "τσαλάκωμα" ενός ερμηνευτή έρχεται πρώτα από μέσα και μετά στα βρώμικα ρούχα και αχτένιστα μαλλιά. Θυμηθείτε για παράδειγμα την Νικόλ Κίντμαν στο πολύ πρόσφατο "Destroyer". Τζον Μπέρνθαλ και Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο είναι τραγικά ανεκμετάλλευτοι ενώ ο ρόλος της Βαϊόλα Ντέιβις είναι άνευ λόγου, ένα άνετο μεροκάματο. Τα δύο αδέλφια που επηρεάστηκαν από το φόνο που οδήγησε την Ρουθ στη φυλακή, είναι καρικατούρες ενώ μοιράζονται μια σκηνή που προκαλεί γέλιο, χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αφήγηση και το κακό στήσιμο πολλών σκηνών. Μερικές δείχνουν πως έχουν γυριστεί πολλές φορές και το μοντάζ της ένωσε με πρόχειρο και άνευ ρυθμού τρόπο.

Το φινάλε θέλει να αλλάξει τη δραστικά τα πάντα αλλά δύσκολα θα πείσει κάθε θεατή, αλλά τουλάχιστον δικαιολογεί πολλά. Θέλει να είναι συναισθηματικό αλλά η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε το παραμικρό.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Δεκ. 2021, 17:32
Ενημέρωση: 13 Δεκ. 2021, 17:32
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The unforgivable
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos