Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Δύο παιδικές φίλες έρχονται ξανά κοντά ως υπερηρωίδες που πολεμούν το έγκλημα, όταν η μία απ' τις δύο εφευρίσκει μια φόρμουλα που χαρίζει υπερδυνάμεις.

Άποψη: Οι υπερηρωικές ταινίες είναι πολύ της μόδας τα τελευταία αρκετά χρόνια, αν και η αλήθεια είναι πως πάντα ήταν, ειδικά από τα 80s και μετά, όταν άρχισε να περνάει ο  κινηματογράφος, και ειδικά ο αμερικανικός, στην λογική του blockbuster.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το υπερηρωικό σύμπαν, κυρίως της Marvel και της DC, έχουν επηρεάσει και άλλα είδη ταινιών, όπως τις κωμωδίες και έτσι βλέπουμε σούπερ ήρωες πιο αστείους, πιο αυτοσαρκαστικούς, πιο ανθρώπινους και με περισσότερες γκάφες, ένα στοιχείο που πλέον το έχουν οικειοποιηθεί ακόμα και οι τυπικές ταινίες με υπερήρωες, αν θυμηθούμε τον Deadpool ως πιο χαρακτηριστικό.

Δεν σημαίνει όμως πως πάντα πετυχαίνει η συνταγή, κάτι που απέδειξε το Thunder Force του Ben Falcone, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Netflix.

Ο Ben Falcone είναι άντρας της γνωστής και υποψήφιας για Όσκαρ ηθοποιού Melissa McCarty και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες της, όπως το Tammy και το The Boss. Τώρα καταπιάνεται με δύο γυναίκες, την βραβευμένη με Όσκαρ Octavia Spencer και την McCarthy, οι οποίες υποδύονται δύο γυναίκες που ήταν συμμαθήτριες στο σχολείο, μόνο που της μιας οι γονείς είχαν σκοτωθεί από τους Αχρείους και έτσι μεγαλώνοντας αφιερώθηκε στο να φτιάξει υπερδυνάμεις για να τους αντιμετωπίσει.

Ένα έξυπνο στοιχείο της ταινίας είναι οι Αχρείοι, οι οποίοι είναι κακοί υπερήρωες και υπάρχουν μόνο αυτοί, δεν υπάρχουν καλοί, ένας κόσμος δηλαδή μόνο με Joker και Mr. Penguin χωρίς Batman. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη το να δείχνουν έναν κόσμο που να χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις μόνο με αρνητικό πρόσημο, αποτελώντας έτσι μια πιο κόμικ ανάγνωση του υπάρχοντος κόσμου. Όταν αποκτήσουν υπερδυνάμεις οι δύο γυναίκες, θα προσπαθήσουν να τις χρησιμοποιήσουν για καλό.

Και αυτό. Τίποτα άλλο δεν γίνεται στην ταινία, απλώς στην συνέχεια οι δυο υπερηρωίδες κατατροπώνουν τους Αχρείους (δεν το λες και plot twist). Καμία εξέλιξη που να ταράζει κάπως τα ήσυχα νερά που έχει φτιάξει η ίδια η ταινία για τον εαυτό της. Το Thunder Force είναι για τις υπερηρωικές ταινίες ό,τι ήταν το νέο Ghostbusters για το παλιό, μια αποτυχημένη ανάγνωση ενός κλασικού φιλμ. Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι μοιάζει αρκετά με το νέο Ghostbusters, όχι απλώς στο ότι πρωταγωνιστούν γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν η McCarthy, αλλά σκηνοθετικά και αισθητικά έχει αρκετές ομοιότητες. Επιχειρείται μια πιο κάφρικη και χιουμοριστική προσέγγιση στο είδος, χωρίς όμως να έχει τα κότσια να το ξεπεράσει. Μπαίνει και λίγο ρομάντζο, μπαίνει και λίγο φιλία από τα παλιά και επανασύνδεση και έτσι μετατρέπεται σε μια κλασική αμερικανική κομεντί, που τυγχάνει οι δύο βασικές ηρωίδες να έχουν κάποιες δυνάμεις περισσότερες από μια Julia Roberts ή Drew Barrymore.

Τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει τόσο καλά όσο θα ήθελε και ας έχει ένα καστ, το οποίο αποτελείται από δύο οσκαρικές ηθοποιούς (Spencer, Melissa Leo) και μια δις υποψήφια (McCarthy) και τον πάντοτε αξιοπρεπή αλλά και προβλέψιμη επιλογή σε μια αμερικάνικη κομεντί, Jason Bateman.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Απριλίου 2021, 11:27
Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2021, 11:27
Τίτλος:
Thunder Force
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ