Texas Chainsaw Massacre

Texas Chainsaw Massacre - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μια παρεα απο influencers (!) και ονειροπόλους νεαρούς θέλουν να επενδύσουν με μια ομάδα απο χίπστερς και τικ τοκερς σε μια απομονωμένη πόλη του Τέξας και καταλήγουν κομματάκια απο το αλυσοπρίονο του Leatherface.

Γνώμη: Δεν αποδεχόμαστε τις κατηγορίες για τυχόν spoilers, πρώτον όταν λίγο πολύ γνωρίζουμε πως θα καταλήξει όλη αυτή η αριστουργηματική ιδέα και δεύτερον όταν η ίδια η ταινία σε τοποθετεί στο να πάρεις το μέρος του κούκλου πρωταγωνιστή της σε κάθε πετσόκομα που χαρίζει μιας και πήξαμε στα giveaway και στα φίλτρα. Ιδεαλιστές της κακιάς ώρας,βρίσκουν τη λάθος στιγμή να ξεσπιτώσουν τη μαμά του ημίτρελου οπότε τα μέλη του σώματος τους θα γίνουν unfollow με μαθηματική ακρίβεια.

Πέραν τούτου μηδέν οξέα μηδέν λιπαρά το εργάκι.

Η γερασμένη Sally ως μοναδική επιζών της πρώτης ταινίας (υποτίθεται οτι εδω έχουμε να κάνουμε με το επίσημο Νο 2 παρά τα άπειρα sequels που ακολούθησαν) θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα χαρτί τύπου Linda Hamilton απο Εξολοθρευτή, δυστυχώς ο χαρακτήρας της γράφτηκε με το ζόρι σε μισή σελίδα σεναρίου με αποτέλεσμα να γίνεται αναλώσιμος και αυτός.

Για ερμηνείες ας μην το ανοίξουμε καλύτερα -μέχρι και το πριόνι έπαιζε πιο σωστά- με μια μικρή αναλαμπή στη πιτσιρίκα της παρέας που προέρχεται απο ένα παρελθόν που μετράει ήδη ένα φρικιαστικό γεγονός και πέφτει πάνω και σε δεύτερο.Το μήνυμα πάνω στη συγκεκριμένη εμπειρία της μπορεί να μην το πιάσαμε ακριβώς, σίγουρα ομως σε κάποια σημεία θύμισε την Ellie απο το συγκλονιστικό game 'Τhe Last of Us' που πρόκειται να γίνει και σειρά πολυ σύντομα σε παραγωγή του HBO. Θα μπορούσε να ήταν μια καλή επιλογή αν οι θέσεις δεν είχαν καλυφθεί.

Ο σκηνοθέτης David Blue Garcia (κάτω απο τη φτερούγα του Fede Alvarez που εποπτεύει την ταινία και σκηνοθέτησε το τίμιο remake του Evil dead και το πολύ καλό Don't Breathe) δεν παζαρεύει στην ωμή βία και τις splatter εκρήξεις.Παραδίδει το gore όπως πρέπει να είναι σε τέτοιου είδους παραγωγές μακρυά απο Disney και λογοκρισίες. Τι να το κάνεις όμως όταν είναι και το μοναδικό θετικό του εγχειρήματος του.

Η ταινία ήταν να προβληθεί κανονικά στα σινεμά, ιδέα η οποία εγκαταλείφθηκε κακήν κακώς μετά τις πρώιμες αρνητικές κριτικές αλλά το Netflix ήταν εκεί να τη τσιμπήσει και να προσφέρει ένα ακόμα άκοπο σαββατοκύριακο.

Ο Garcia λέει πως έχει άπειρες ιδέες για το τρίτο μέρος της σειράς όπως αποδεικνύει και η after credits σκηνή του αλλά καλύτερα να τις κρατήσει για τον εαυτό του μιάς και το πόνημα του ξεχνιέται την επόμενη ώρα.

Δε τίθεται ούτε καν θέμα σύγκρισης με την καλτιά του 1974,αλλα ακόμα και το ικανοποιητικότατο sequel του 2003 μοιάζει έπος μπροστά του.

Υπάρχει oλίγον Texas, υπάρχει ένα μέτριο chainsaw και ένα αρκετο massacre, αλλα το σπουδαιότερο κομμάτι που είναι η ψυχή και η καρδιά του, απουσιάζει εκκωφαντικά.

Στριμάρει στο Netflix περνάς αβασανιστα 80 λεπτά τίποτα παραπάνω.

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 26 Φεβ. 2022, 19:20
Ενημέρωση: 26 Φεβ. 2022, 19:35
Τίτλος:
Texas Chainsaw Massacre
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos