Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Δύο αταίριαστοι αστυνομικοί που αναγκάζονται να ξανασυνεργαστούν μετά από μία δεκαετία ερευνούν έναν φόνο σε μία διχασμένη γαλλική πόλη, όπου καραδοκεί μία συνομωσία.

Άποψη: Σίκουελ της προ δεκαετίας γαλλικής αστυνομικής κωμωδίας του 2012, On the Other Side of the Tracks, με τον πλέον πασίγνωστο Omar Sy (The Intouchables, Lupin) και τον Laurent Lafitte.

Ακολουθεί τα διδάγματα άλλων αμερικάνικων buddy cop ταινιών, από το Beverly Hills Cop και το Rush Hour στο Showtime και The Nice Guys αλλά με γαλλικό στιλ και «νετφλιξιακή» έλλειψη πρωτοτυπίας. Ο Louis Leterrier, Γάλλος σκηνοθέτης αλλά με αμερικανική προϋπηρεσία (Transporter, The Incredible Hulk, Clash of the Titans, Now You See Me) αναλαμβάνει να φρεσκάρει τις ιστορίες των δύο αταίριαστων αστυνομικών, ενός μαύρου νεαρότερου και πιο ασυμβίβαστου και ενός λευκού που μοιάζει να νοιάζεται πιο πολύ για την υπόθεση, μια ταινία όμως που περισσότερο έγινε επειδή ο Omar Sy έχει υπογράψει με το Lupin συμβόλαιο πολλαπλών συνεργασιών με το Netflix και έτσι έπρεπε να του βρουν κάποιο πρότζεκτ, παρά επειδή υπήρχε όντως ουσιαστικός λόγος για συνέχεια.

Άλλωστε, λίγοι θυμούνται την προηγούμενη ταινία, την οποία δεν την έχει καν το Netflix (τουλάχιστον το ελληνικό) για να την ξαναθυμηθεί κανείς. Ωστόσο, δεν είναι προαπαιτούμενο για την θέαση των Αταίριαστων, να την ξέρεις, μιας και ναι μεν συναντά τους ήρωες μια δεκαετία αργότερα, αλλά πλέον εμπλέκονται σε μια νέα υπόθεση που καλούνται παρά τις τυχόν διαφορές τους και μεθόδους επίλυσης να βρουν την άκρη γύρω από ένα ακρωτηριασμένο πτώμα.

Σίγουρα έχει ένα καλό η κυκλοφορία της εν λόγω ταινίας, ότι κατάφερε να επικρατήσει στο top 10 του Netflix και έτσι να εκτοπίσει το κακό 365 Days, το οποίο δεν κατάφερε να αντέξει τόσο πολύ όσο η επίσης κακή πρώτη ταινία.

Τουλάχιστον οι Αταίριαστοι έχουν και την πλάκα τους ανά στιγμές (δυστυχώς οι στιγμές αυτές δεν είναι πολλές), έχουν και το μυστήριο του νεκρού ανθρώπου και φυσικά τον πολύ ταλαντούχο Omar Sy, που όσο αδρά και αν είναι γραμμένος ο ρόλος, έχει ένα φυσικό χάρισμα να τον αναβαθμίζει, να τον φέρνει στα μέτρα του και να τον κάνει δικό του, κάτι αξιοζήλευτο που το πετυχαίνει σχεδόν σε κάθε ταινία ή σειρά που συμμετέχει.

Πιθανόν τώρα που πήρε φόρα να δούμε και άλλες περιπέτειες του κωμικού αστυνομικού διδύμου, ελπίζοντας σε περισσότερη έμπνευση.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Μαΐου 2022, 18:24
Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2022, 18:24
Τίτλος:
The takedown
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos