Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Το 1957 στο Χάρλεμ η Sylvie Parker γνωρίζει τον σαξοφωνίστα Robert Halloway, και αμέσως ερωτεύονται. Πέντε χρόνια μετά η σχέση τους δοκιμάζεται.

Άποψη: Το Sylvie’s Love του Eugene Ashe είναι ένα μουσικό μελόδραμα που αποτίνει φόρο τιμής στα μελοδράματα του Douglas Sirk αλλά και στα μιούζικαλ του κλασικού Χόλιγουντ, όπως τον Αμερικάνο στο Παρίσι και το Χορεύοντας στην Βροχή, έχοντας ταυτόχρονα εκλεκτικές συγγένειες με το La La Land.

Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τις ομοιότητες που την συνδέουν με την ταινία του Chazelle, μιας και στις δύο περιπτώσεις έχουμε έναν μουσικό της τζαζ που ερωτεύεται μια κοπέλα, με την οποία κάποια στιγμή αναγκάζονται να αποσυνδεθούν για να ξαναβρεθούν λίγα χρόνια μετά.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι στο Sylvie’s Love έχουμε να κάνουμε με δυο αφροαμερικανούς στο Χάρλεμ, ότι δεν είναι μιούζικαλ αλλά μια μουσική ταινία, δηλαδή ακούγονται πάρα πολλά τραγούδια στο background των σκηνών, που τονίζουν τα όσα λένε οι πρωταγωνιστές χωρίς να τα τραγουδούν οι ίδιοι.

Τέλος, η τρίτη διαφορά είναι ότι η επανασύνδεση των πρωταγωνιστών έπειτα από κάποια χρόνια δεν γίνεται στο τέλος της ταινίας, όπως στο La La Land, αλλά λίγο πριν την μέση, οπότε δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μετά και δεν αποτελεί απλώς το κλείσιμο της ταινίας.

Το Sylvie’s Love βέβαια είναι πολλά παραπάνω από μια ταινία που απλώς θυμίζει μια άλλη ταινία.

Κατ΄αρχάς έχει την εκπληκτική χημεία των δύο πρωταγωνιστών, της Tessa Thompson (Westworld, Creed, Thor Ragnarok) και του Nnamdi Asomugha (περισσότερος γνωστός ως παραγωγός στα Beasts Of No Nation & Harriet), δύο πολύ ταλαντούχοι ηθοποιοί που ταιριάζουν πολύ και δημιουργούν ένα ζευγάρι που θα έμενε κλασικό αν μπορούσε να υπάρξει στο κλασικό Χόλιγουντ των περασμένων δεκαετιών, κάτι δύσκολο μιας και δεν είναι λευκοί.

Στην ουσία επαναπροσδιορίζονται τα κλασικά μελοδράματα και μιούζικαλ με έναν νέο τύπο ζευγαριού, που δεν μετατρέπει απλώς μια ιστορία λευκών σε ιστορία μαύρων, αλλά την προσαρμόζει απόλυτα στους δύο ήρωες και στην δική τους κουλτούρα. Πέραν των ερμηνειών, αυτό που μαγνητίζει είναι η αισθητική της ταινίας με την εξαιρετική φωτογραφία του Declan Quinn που αν και αποδίδει την ατμόσφαιρα των 50s και 60s, το πετυχαίνει με μια μοντέρνα ματιά και προσέγγιση. Χρώματα πότε έντονα και θερμά, πότε πιο ψυχρά, αναλόγως την κατάσταση, αγκαλιάζουν και συνοδεύουν τους ήρωες.

 Ίσως τα τραγούδια που ακούγονται, δεδομένου ότι δεν τα τραγουδούν οι ήρωες της ταινίας, να μοιάζουν υπερβολικά πολλά, παρόλα αυτά σίγουρα οι λάτρεις της μουσικής θα τα απολαύσουν.

Ένα μελόδραμα με την λογική μιας παλιότερης εποχής την οποία κοιτά νοσταλγικά αλλά και αναθεωρητικά η ταινία. Παλιομοδίτικο ναι, αλλά καθόλου ξεπερασμένο.

H ταινία στριμάρει στο Amazon Prime

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Ιαν. 2021, 18:19
Ενημέρωση: 7 Ιαν. 2021, 18:34
Τίτλος:
Sylvie's love
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos