Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η ζωή του Ray Cooper αλλάζει ριζικά όταν η γυναίκα του, Amanda, διαγιγνώσκεται με καρκίνο. Εκείνος και η κόρη τους, Rachel, βρίσκονται νυχθημερόν στο πλευρό της περιμένοντας μια νέα θεραπεία.

Όταν η φαρμακευτική εταιρεία αποσύρει την θεραπεία, ο Ray βάζει σκοπό της ζωής του να βρει τους ιθύνοντες και να τους τιμωρήσει.

Άποψη: Με το trailer να είναι πολλά υποσχόμενο, όλοι περίμεναν ότι θα έβλεπαν μια ταινία που θα τους έκοβε την ανάσα και θα εκτίνασσε την αγωνία τους στα ύψη. Δυστυχώς, οι προσδοκίες αυτές γρήγορα εξαλείφθηκαν.

Η ταινία προσπαθεί να ενσωματώσει στοιχεία των ταινιών δράσης αλλά και των κοινωνικών ταινιών, αλλά δυστυχώς αποτυγχάνει πλήρως να φέρει εις πέρας και τα δύο. Έχει καταφέρει με μεγάλη μαεστρία να συγκεντρώσει όλα τα κλισέ και να τα συνδυάσει με τον χειρότερο πιθανό τρόπο που θα μπορούσαν να συνδυαστούν, κάτι που κάνει τη ροή της ταινίας και την εξέλιξη των χαρακτήρων να μοιάζει εντελώς αφύσικη και απότομη.

Οι πρωταγωνιστές από μια απλή οικογένεια που θρηνεί τον χαμό ενός μέλους γρήγορα μεταμορφώνεται σε κομάντος που τα βάζουν με πληρωμένους δολοφόνους, υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα και φαρμακοβιομηχανίες που ελέγχουν τα πάντα.

Ακόμη και οι σκηνές δράσης που θα έπρεπε να είναι το πλεονέκτημα της ταινίας και να δημιουργήσουν αγωνία και ένταση στον θεατή, φαίνονται τόσο χορογραφημένες που χάνουν πλήρως το ενδιαφέρον τους. Ακόμη κι αν αυτό μπορούσε κανείς να το παραβλέψει και να εστιάσει στο μυστήριο που εκτυλίσσεται με τις φαρμακοβιομηχανίες, αυτό παρουσιάζεται με ρηχό, απλοϊκό και επιφανειακό τρόπο.

Το Sweet Girl μέχρι το τέλος προσπαθεί μετά μανίας να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, επιστρατεύοντας ακόμη και «φθηνές» ανατροπές, οι οποίες, όμως, κάνουν την πλοκή να μοιάζει παράλογη μάλλον, παρά ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθεί, η ταινία στο σύνολό της φαίνεται να έχει χάσει τον στόχο της και τον χαρακτήρα της.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 25 Aug 2021, 16:14
Ενημέρωση: 25 Aug 2021, 16:14
Τίτλος:
Sweet girl
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
14966
Feelgood
13837
Tanweer
8254
Tanweer
6294
Dogman, από την Spentzos Dogman, από την Spentzos