Σύνοψη: Ο Zack και ο Josh είναι κολλητοί και παιδικοί φίλοι. Όταν ένας τσακωμός μεταξύ του Josh, με τον επίσης φίλο τους Daryl, κλιμακώνεται σε ένα τραγικό ατύχημα και έχει σαν αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή του, η δυναμική μεταξύ τους ανατρέπεται τελείως, και βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά πρόσωπα και των δύο.

Άποψη: To Super Dark Times είναι ένα προσεγμένο και πολύ σκοτεινό coming-of-age.

Έχουμε συνηθίσει τέτοιες ταινίες με πιο ανάλαφρο κλίμα, ή μέσα από τις όποιες δυσκολίες της ενηλικίωσης να κλείνουν με μια νότα ελπίδας, σχετικά με μία σαφώς δύσκολη περίοδο στη ζωή κάθε έφηβου. Δεν πρόκειται για τέτοια ταινία, καθώς βλέπουμε το πώς ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα βγάζει τελείως διαφορετικούς εαυτούς στους δύο έφηβους της ιστορίας. Ίσως τελικά ο θάνατος του Daryl να μην ήταν ένα απλό ατύχημα, αλλά το έναυσμα για να αρχίσει να φανερώνεται η δυσλειτουργική και πολύ προβληματική προσωπικότητα του Josh.

Είναι από τις ταινίες που χρειάζονται λίγο τον χρόνο τους για να μπούμε στο κλίμα και να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η πλοκή, αλλά μόνο και μόνο από περιέργεια για το πώς θα εξελιχθεί η συγκάλυψη ενός φόνου από μία παρέα εφήβων, μας κρατάει για της δώσουμε αυτό τον χρόνο.

Μας το χαλάει ίσως λίγο στο τελευταίο κομμάτι της, γιατί δεν υπάρχει τόση συνοχή με ό,τι έχει προηγηθεί μέχρι τότε. Από ένα δράμα που εστιάζει στη σκιαγράφηση του χαρακτήρα ενός εφήβου, καταλήγει σε μία αιματοχυσία η οποία όμως δεν δένει τόσο καλά με την ιστορία που έχουμε ήδη παρακολουθήσει.

Κάτι που εκπλήσσει ευχάριστα και συμπληρώνει την ιστορία είναι το setting στην Upstate περιοχή της Νέας Υόρκης, όπου τα εξοχικά τοπία που βλέπουμε έχουν ταυτόχρονα μία μελαγχολία που μας συνοδεύει μέχρι και το τέλος. Αν και ταινία του 2017, η χρονική περίοδος στην οποία διαδραματίζεται είναι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, και είναι πολύ αναζωογονητικό να πηγαίνουμε πίσω στην εποχή ακριβώς πριν να έρθουν τα social media, και η ασταμάτητη χρήση του ίντερνετ, για τα καλά στις ζωές μας. Όλα – από την επικοινωνία μέχρι τις διαπροσωπικές σχέσεις – ήταν πολύ πιο απλά και ειλικρινή, και είναι κάτι που μας το περνάει.

Έχει γίνει επίσης πολύ προσεγμένη δουλειά σε όλες τις αναφορές που βλέπουμε από αυτή τη δεκαετία, και θυμίζει ‘90s καθ’ όλη τη διάρκεια. Από τον Bill Clinton που παίζει στην τηλεόραση στο background, μέχρι τις μουσικές επιλογές που ακούνε τα παιδιά, και αναφορές σε ταινίες τις εποχής, αλλά και συνήθειες που χάθηκαν στην ιστορία του χρόνου, όπως τα βιντεοκλάμπ.

Όσοι έχουν μεγαλώσει σε αυτή τη δεκαετία σίγουρα θα την παρακολουθήσουν πολύ νοσταλγικά.

Δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή ταινία, είναι όμως στην κατηγορία των πολύ καλών φιλμ που λίγοι ξέρουν και έχουν δει, και γι αυτό σίγουρα αξίζει τον χρόνο μας.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Μαΐου 2022, 03:00
Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2022, 03:00
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Super dark times
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos