Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο επιχειρηματίας Wang Shicong βρίσκεται από την αστυνομία άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του.

Αν και δίνει μάχη με τον καρκίνο ο εισαγγελέας Liang Wen Chao αποφασίζει να διαλευκάνει την υπόθεση μαζί με την αστυνομικό και έγκυο στο πρώτο του παιδί σύζυγό του.

Άποψη: Ανατρεπτική, ατμοσφαιρική, βραδυφλεγής, πολυεπίπεδη.

Η «κρυμμένη» στην ταινιοθήκη του Netflix κινεζικής παραγωγής ταινία αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη.  Βουτηγμένο σε μπλε παλέτα θυμίζοντας έντονα το σινεμά του David Fincher, το The Soul (Ji Hun) μας βάζει κατευθείαν στα βαθιά και μας μεταφέρει στο ζοφερό και φουτουριστικό Ταϊπέι του 2032, όπου λαμβάνει χώρα ο φόνος ενός μεγιστάνα και τον οποίο καλείται να εξιχνιάσει ο εισαγγελέας Liang Wen Chao.

Στην σκηνή του εγκλήματος εντοπίζονται περίεργα αποκρυφιστικά σύμβολα ενώ ύποπτος φαντάζει αρχικά  ο ψυχικά ασταθής γιος του θύματος. Όσο όμως οι έρευνες προχωρούν τα πράγματα περιπλέκονται και στο κάδρο των υπόπτων προστίθενται η νεαρή σύζυγος του θύματος και ο επί χρόνια συνέταιρός του.  

Κινούμενη σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς η ταινία απαιτεί την υπομονή και την προσοχή του θεατή.  Γιατί τα πρώτα 60΄ εκείνος  βομβαρδίζεται διαρκώς με στοιχεία και υπόνοιες για να βυθιστεί εντέλει στο δεύτερο μισό της ταινίας στη γεμάτη ανατροπές λύση του μυστηρίου. Μέχρι τότε ο θεατής μένει να αναρωτιέται. Πρόκειται για μία συνήθη υπόθεση δολοφονίας ή μήπως για κάτι παραπάνω; Μήπως εμπλέκονται και μεταφυσικές δυνάμεις;  

Το The Soul όμως, όπως υποστήριξε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πέρα από θρίλερ, επιστημονική φαντασία και  μυστήριο είναι και μία ταινία για την αγάπη και για το πώς αυτή επηρεάζει τις αποφάσεις και τις σχέσεις των ανθρώπων. «Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για την αγάπη;», «Τι μπορεί να κάνει κανείς για την αγάπη;»  Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία επανέρχονται συνεχώς στο προσκήνιο και με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ήρωες της ταινίας κάθε φορά που καλούνται να προβούν σε μία απόφαση.

Το The soul  είναι ένα εύστοχο κράμα επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου, θρίλερ και δράματος. Ο Wei Hao Cheng ανακατεύει με μαεστρία διαφορετικά είδη και αποδίδει στο καθένα τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο εξασφαλίζοντας έτσι την επιθυμητή ισορροπία.       

Aναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαΐου 2021, 13:20
Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2021, 13:20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The soul (Ji Hun)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ