Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η μικρή Nemo χάνει τον πατέρα της κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας.

Όταν μετακομίζει στο σπίτι του θείου της που αναλαμβάνει την κηδεμονία της ανακαλύπτει έναν μυστικό χάρτη που οδηγεί στον ονειρικό κόσμο του Slumberland και, με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού επικηρυγμένου, ξεκινάει για μια μεγάλη περιπέτεια ανάμεσα σε όνειρα και εφιάλτες με την ελπίδα να μπορέσει να ξαναδεί τον πατέρα της.

Άποψη: Αν διαβάζοντας την υπόθεση της ταινίας του Netflix με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa σκεφτήκατε ότι πρόκειται για «μια από τα ίδια», είμαστε εδώ για να σας πληροφορήσουμε πως έχετε και δίκιο και άδικο.

Το “Slumberland” είναι μια παιδική περιπέτεια με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο των ονείρων που δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας δημιουργεί ερωτήματα. Σε αυτή την ταινία το όνειρα και οι εφιάλτες παίρνουν υπέροχα αλλά και τρομακτικά χρώματα, ζωντανεύουν μέσα από εντυπωσιακά εφέ και μας ταξιδεύουν στους αλλόκοτους κόσμους που το μυαλό μας δημιουργεί την ώρα που το -όχι και τόσο random- ασυνείδητο παίρνει τη σκυτάλη.

Ο σκηνοθέτης των “I Am Legend” και “The Hunger Games: Mockingjay”, Francis Lawrence, κάνει και εδώ αυτό που καταφέρνει καλά: να μας παρασύρει σε έναν νέο κόσμο μέσα από φαντασμαγορικά σκηνικά, χωρίς να παραγκωνίζει τους χαρακτήρες των ηρώων του, της μικρής Nemo και του τυχοδιώκτη των ονείρων Flip, και χωρίς να ξεφεύγει από την ουσία του ταξιδιού τους.

Δυστυχώς, παρά την αξιόλογη προσπάθεια του Lawrence, το σενάριο των Michael Handelman και David Guion “μπάζει” αρκετά με την έννοια ότι οι κεντρικές του ιδέες βασίζονται σε μοτίβα που έχουμε δει πολλές φορές, όπως για παράδειγμα το παιδί που χάνει άδικα τους γονείς του και ξεκινάει ένα ταξίδι ενηλικίωσης με τη βοήθεια ενός “άβολου”, αρχικά, συνοδοιπόρου.

Η εξέλιξη της πλοκής είναι προβλέψιμη, το ίδιο και η πορεία των χαρακτήρων με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία η ταινία να γίνεται αδιάφορη.  

Η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, του Jason Momoa που έχουν συνηθίσει σε διαφορετικού τύπου ρόλους και της ταλαντούχας Marlow Barkley που δεν επισκιάζεται στιγμή από τον τεράστιο, περίεργο φίλο της, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη που σώζει συχνά την κατάσταση. 

Συμπερασματικά, το “Slubmerland” μπορεί να μην έμπαινε ποτέ στη λίστα των top ταινιών που είχατε στο μυαλό σας να δείτε ή να δείξετε στα παιδιά σας. Αν το κάνετε, όμως, η ταινία υπόσχεται ένα διασκεδαστικό δίωρο, γεμάτο τρυφερότητα και πολλή φαντασία.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Μαΐου 2023, 17:05
Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2023, 17:05
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Slumberland
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos