Θα το βρείτε: Cosmote TV

Συνοψη: Φίλοι και συμμαθητές μαζεύονται σε εξοχικό για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με φαγητό, καρφιά εκατέρωθεν και μπόλικη μιζέρια. Άλλωστε θα πρόκειται για τη τελευταία νύχτα της ζωής τους

Γνώμη: Ότι έκανε το Knives out στο αστυνομικό μυστήριο με μωσαικό χαρακτήρων που ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλον στη παραξενιά, έτσι και εδώ στη πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα η Camille Griffin γεμίζει την έπαυλη με κάθε καρυδιάς καρύδι με φόντο το τέλους του κόσμου.

Η συνταγή με black χιούμορ, ένα επιφανειακό κατηγορώ σε διαχωρισμό της κοινωνίας ανάμεσα σε μεγαλοαστούς και  φτωχαδάκια με ολίγον κατάθλιψη για τον όλεθρο που έρχεται, θα μπορούσε να αποδειχτεί θανατηφόρα σαν το χαπάκι που είναι να κουμπώσουν οι πρωταγωνιστές. Και όμως η Griffin τα καταφέρνει μια χαρά.

Το συγκεκριμένο ταινιάκι έχει τις στιγμες του με κομμάτια που θέλεις να γελάσεις (ενώ δεν πρέπει),κεφάτο στο σύνολο του το cast αλλα και μια διαφορετική οπτική στις ταινίες των Χριστουγέννων μακρυά απο 'μόνους στα σπίτια΄,κάλαντα και γλυκανάλατες στιγμές .

Αν κάτι θα πρέπει να βρούμε κοινό με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα λέγαμε οτι πολλές φορές υποχρεούμαστε να μαζευτούμε σε τέτοιου είδους συναθροίσεις με άτομα που δεν γουστάρουμε, cringe αστειάκια, ευχές που δεν κανένας δε τις δίνει με τη καρδιά του και παλιές αμαρτίες να βγαίνουν στην επιφάνεια. Διότι στο Silent night, ναι μεν η ομάδα παρουσιάζονται σαν φίλοι απο το σχολείο, μόνο φίλους δε τους λες όμως, μιας και η μαθητική ζωή τους άφησε πολλά κουσούρια ενώ ξεκάθαρα όλοι έχουν πάρει ένα διαφορετικό δρόμο.

Επιτέλους παρακολοθούμε σε ταινία την Keira Knightley που εκτός απο κουκλάρα είναι και φανταστική ηθοποιός στον ρόλο της οικοδέσποινας, ενώ ο γιός της Art (Roman Davis) μετά την αποκάλυψη του Jojo Rabbit τα καταφέρνει εξίσου μια χαρά και εδώ σε ρόλο ενός πιτσιρικά που φέρεται σαν ενήλικας και βρίζει ασυστόλως.Αν ξεχωρίζαμε ακόμα έναν αυτός θα ήταν η ήρεμη δύναμη Sope Dirisu (γνωστός απο το Gangs of London). Γενικά δεν υπάρχουν παράπονα όλοι ηθοποιοί φαίνεται να το διασκεδάζουν.

Δυστυχώς στα 90 λεπτά που διαρκεί το φίλμ δε γίνεται να αναπτυχθούν όλοι αυτοί οι 'περίεργοι' με αποτέλεσμα να πληγώνεται η δυναμική και η χημεία που ξεκάθαρα φαίνεται να έχουν.

Στους συγκεκριμένους καιρούς είναι δύσκολο να προταθεί μια τέτοια ταινία μιας και μιλάμε για κατάθλιψη για τη τελευταία μέρα τους και όλα αυτά που δεν έχουν προλάβει να ζήσουν.Οι έξυπνοι διάλογοι και ο κυνισμός βοηθούν να αποσυμπιεστεί η ατμόσφαιρα αλλα η κοινή συνισταμένη δεν αλλάζει .Δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν. Άρα, ευχάριστη απόδραση δεν το λές.

Σίγουρα μια αξιέπαινη προσπάθεια και κάτι διαφορετικο απο τα ίδια και τα ίδια.

Λεφτά δεν υπήρχαν -το μικρό budget στις σκηνές που πλησιάζει το κακό κάνει μπαμ- υπάρχει όμως καλογραμμένο σενάριο που σε κάνει να νοιαστείς για όλους αυτούς τους καμμένους και ίσως να βλέπεις στον καθρέφτη τον εαυτό σου.

Ζήστε γιατί τα πράγματα αλλάζουν απο στιγμή σε στιγμή... Αποκαλυπτικά επίκαιρο; Ας ευχηθούμε πως όχι

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιαν. 2022, 19:08
Ενημέρωση: 16 Φεβ. 2022, 18:31
Τίτλος:
Silent night
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
6 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos