Θα το βρείτε: Disney+

Ο Dom (David Jonsson) και η Yas (Vivian Oparah) γνωρίζονται στην κοινή τουαλέτα μιας φωτογραφικής έκθεσης, όπου ο Dom έχει κλειστεί για να κλάψει τον χωρισμό του από την πρώην του, κοιτώντας στο κινητό τα βιντεάκια που έχει ανεβάσει με την νέα της σχέση.

Ουσιαστικά δηλαδή γνωρίζονται μετά, όταν η Yas αναγνωρίζει τα ροζ σταράκια της πόρτας που έκλαιγε στο πλήθος.

Ανταλλάσσουν μερικές κουβέντες και βγαίνοντας ξεκινούν απλά να περπατούν μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, σε μια χρωματιστή και σπαρταριστή περιοχή του Λονδίνου.

Αυτή είναι η αρχή μιας υπέροχης μέρας και μιας αξέχαστης γνωριμίας, όχι απ’ αυτές που αλλάζουν την ζωή σου συθέμελα αλλά σίγουρα απ’ αυτές που γεμίζουν τα μέσα σου με την ελπίδα ότι μπορεί και να την αλλάξουν. Γι’ αυτές δεν ζούμε;

Το “Rye Lane” ενθουσίασε στην πρεμιέρα του στο Sundance και δικαίως, καθώς είναι ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο και γλυκύτατο ρομάντζο, για τους νέους του σήμερα και τα δικά τους καρδιοχτύπια.

Αν ο Jessie κι η Celine στο “Πριν το ξημέρωμα” συζητούσαν όλη την νύχτα για λογοτεχνία, ποίηση, ελπίδες και όνειρα του μέλλοντος, o Dom και η Yas συζητούν για τις τοξικές σχέσεις και τα λάθη τους, γι’ αυτά που θέλουν να κάνουν και δεν μπορούν, για αυτά που τους προβληματίζουν, για όσα τους τσακίζουν. Για το τι σημαίνει να γυρνάς στο πατρικό σου μετά τον χωρισμό, για το πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις ακόμα κι αυτά που ξέρεις πόσο κακό σου κάνουν. Ειδικά αυτά.

Το ντεμπούτο της Raine Allen-Miller έχει βάθος χωρίς να ξεχνά να είναι εγγενώς αστείο και ευχάριστο στην πορεία και καταφέρνει να ανανεώσει με τον τρόπο του το είδος, ξεφεύγοντας όσο το δυνατόν από την φόρμουλα. Κι αυτό το πετυχαίνει όχι μόνο με την πένα, όντας καλογραμμένο και εύστοχο, αλλά και οπτικά, με την ενδιαφέρουσα γωνία λήψης, το χρώμα, την κίνηση, που συνθέτουν μια ελκυστική ζωντάνια. Μαζί βέβαια με την χαρισματικότητα και την τσαχπινιά του πρωταγωνιστικού διδύμου.

Αν σας αρέσουν οι ρομαντικές κομεντί, βάλτε το στην λίστα.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαΐου 2023, 15:49
Ενημέρωση: 8 Μαΐου 2023, 15:49
Τίτλος:
Rye Lane
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos