Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε μια ταραγμένη περίοδο της Κίνας οι ξένοι αποικιοκράτες χρησιμοποιούν συμμορίες για δουλεμπόριο ,ναρκωτικά και πορνεία. Ένας φτωχός πολεμιστής έρχεται να το αλλάξει όλο αυτό .

Γνώμη : Ο Wong Fei υπήρξε λαϊκός ήρωας της εποχής με μεγάλη επιρροή στο φτωχό κόσμο, βοηθώντας συνανθρώπους του μέσα από φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και μοιράζοντας κλωτσιές σε επίδοξους εγκληματίες.

Tα κατορθώματα του απεικονιστηκαν σε σπουδαίες ταινίες πολεμικών τεχνών όπως το Once upon a time in China με τον Jet Li και το Drunken master με τον Jackie Chan.

Μια ακόμα προσπάθεια δε χάλασε κανέναν μιας και συνήθως αυτού του τύπου οι ιστορίες συγκινούν.

Υπάρχει το αναμενόμενο μελοδραματικό backstory με τη θυσία του πατέρα του πρωταγωνιστή, ανεκπλήρωτοι έρωτες μεταξύ φίλων και όρκος για εκδίκηση με μπόλικο Kung Fu. 

Σε αντίθεση ομως με τους διάσημους προκατόχους του, εδώ ο πρωταγωνιστής Eddie Peng δεν έχει το χάρισμα να σηκώσει το βάρος του ήρωα που υποδύεται καθώς προτιμά να βάλει  στην άκρη τη ταπεινότητα που χαρακτηρίζουν τέτοιες μορφές και περιφέρεται παίζοντας τον ωραίο και μοιραίο ποζάροντας αυτάρεσκα στο φακό.

Πολεμικές τέχνες δεν ήξερε αλλά το πάλεψε με τη συνδρομή του γνωστού action director Corey Yuen που είναι μερακλής στις σκηνές μάχης, αλλά και του τεράστιου θρύλου στο χώρο, Sammo Hung. Για τους γνώστες, ο τροφαντος φίλος του Jackie Chan σε πολλές περιπέτειες του που όμως εκτός από καλός ηθοποιός είναι και master στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών. Εδω κλέβει την παράσταση σαν το μεγάλο κακό αφεντικό.

Κάτι μεταξύ του 'Για μια χούφτα δολλάρια' και των 'Συμμορίες της Νέας Υόρκης', εδώ έχουμε την απάντηση απ' την ανατολή για τον άγνωστο που μπαίνει σφηνα στα κακόφημα κατατόπια μοιράζοντας ξύλο και ελπίδα στους άπορους.

Η ταινία είναι πλούσια σε παραγωγή, επίσης απόλυτα πληθωρική σε σκηνικά και κομπάρσους που εκσφενδονίζονται αριστερά και δεξιά, πληγώνεται όμως από ένα στορυ που άνετα θα μπορούσε να είναι τρίωρο αλλά δυσκολεύει τη ζωή του μέσα σε ένα μόλις δυωρο καθώς φανερώνει προβλήματα ρυθμού με μεγάλες κοιλιές και ασταμάτητα flashbacks.

Το σώζουν οι σπουδαίες μάχες, ειδικά η αρχή που γίνεται το σώσε και φυσικά η αναμενόμενη αναμέτρηση στο φινάλε εν μέσω φωτιάς και ματωμένων γροθιων. 

Δεν μπαίνει στο πάνθεον των ταινιών  πολεμικών τεχνών, αλλά ούτε προσπερνιεται και  εύκολα. Το μελό είναι εκεί, το ξύλικι επίσης όπως και η ομορφιά των ποιητικών πλάνων που χαρίζουν συχνά πυκνά αυτα τα φιλμ.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2022, 12:58
Ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου 2022, 12:58
Τίτλος:
Rise of the legend
Έτος: 
Διάρκεια: 
131
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The infernal machine

The infernal machine

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Ένας απομονωμένος συγγραφέας βγαίνει από το κρυφτό όταν αρχίζει να λαμβάνει ατελείωτα γράμματα...
20 ώρες