Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ο Leo, ένας πιλότος drone, θα κληθεί να συνεργαστεί με έναν αξιωματικό των ΗΠΑ, τον Harp, στο πλαίσιο μιας απόρρητης αποστολής με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα από μια άκρως επικίνδυνη για την ανθρωπότητα πυρηνική καταστροφή.

Άποψη: Υπάρχουν ταινίες που είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψει κανείς την πλοκή τους σε κάποιον που δεν τις έχει δει –και φυσικά αυτό δεν αφορά ταινίες τύπου Lynch, αλλά εκείνες που χαρακτηρίζονται από απόλυτη έλλειψη χαρακτήρα, πρωτοτυπίας και στόχου και κάνουν τον θεατή να μην καταλαβαίνει τι βλέπει και γιατί.

Μία από αυτές είναι και το Outside The Wire σε σκηνοθεσία Mikael Håfström που στριμάρει στην πλατφόρμα του Netflix.

Η ταινία πραγματεύεται αρκετά επίκαιρα και συνάμα διαχρονικά ζητήματα: τον πόλεμο, την ηθική της τεχνολογίας, τη τεχνητή νοημοσύνη, πώς αυτή πρέπει ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά και τι θα μπορούσε να συμβεί στην αντίθετη περίπτωση. Παρότι τα ερωτήματα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αρκετά εύφορη βάση για την ανάπτυξη της ταινίας, το Outside The Wire καταφέρνει να περιπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα και την πλοκή σε μια προσπάθεια να δείξει κάτι πρωτότυπο.

Ωστόσο, το μοναδικό πράγμα που όντως καταφέρνει, είναι να γίνει η επιτομή των κλισέ τόσο όσον αφορά τους χαρακτήρες όσο και την εξέλιξη της ταινίας. Οι ανατροπές είναι προβλέψιμες ακόμη και για κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει ξανά αντίστοιχη ταινία, ενώ οι λάτρεις του είδους είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν χωρίς να δουν την ταινία να προβλέψουν οτιδήποτε πρόκειται να συμβεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Μεταξύ σκηνών δράσης, βαρετών διαλόγων και κλισεδιάρικων ανατροπών, η ταινία χάνει εντελώς την έννοια της συνοχής και από ένα σημείο και μετά καταλήγει να είναι απλά παράθεση γεγονότων και στοιχείων πράγμα που οδηγεί σε τεράστια κενά στην πλοκή και ταυτόχρονα στην πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς του θεατή να παρακολουθήσει τι συμβαίνει.

Ακόμη και η αντίθεση μεταξύ των δύο βασικών πρωταγωνιστών, όπου ο ένας αντιπροσωπεύει την άκαμπτη λογική και ο άλλος το συναίσθημα, δεν καταφέρνει να περάσει κάποιο καινούργιο μήνυμα ή να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση ώστε να «κρατήσει» τον θεατή στην οθόνη. Η αντίθεση αυτή καταλήγει άσκοπη και σχεδόν υπερβολικά φορτωμένη με πληροφορίες που εν τέλει γίνεται χαοτική και κενή μηνύματος.

Το κλείσιμο της ταινίας δεν πρόκειται να ακολουθήσει άλλο δρόμο ούτε να εκπλήξει τον θεατή έστω και την τελευταία στιγμή. Αντιθέτως συνεχίζεται η ίδια συνταγή και το Outside The Wire τελειώνει όσο αδιάφορα άρχισε.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2022, 15:31
Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2022, 15:31
Τίτλος:
Outside the wire
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos