Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Χοσέ Χερνάντεζ, μηχανικού και αστροναύτη της NASA, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει σε νεαρή ηλικία ως αγρότης και τελικά κατέληξε σε διαστημική αποστολή.

Άποψη: Η ιστορία του Χοσέ Χερνάντεζ είναι από αυτές που κουβαλούν σθένος και κουράγιο, επιμονή και όραμα. Αναπόφευκτα είναι από αυτές που σε εμπνέουν και σε τροφοδοτούν με πείσμα για το μέλλον. Όλα αυτά είναι η αληθινή ιστορία του Χερνάντεζ, που στα καλαμπόκια έβλεπε διαστημόπλοια έως ότου κατάφερε να μπει μέσα σε ένα και να ταξιδέψει, όμως παράλληλα όλα αυτά δεν είναι η ταινία που μας υποσχέθηκε η Αλεχάντρα Μαρκέζ Αμπέλα.

Συγκεκριμένα, το “A Million Miles Away” απέχει πολύ από το biopic που περιμέναμε και οι αδυναμίες του συνηγορούν για ένα φτωχό αποτέλεσμα. Από άποψη σεναρίου η ιστορία μακρηγορεί πολλές φορές αναίτια, χωρίς να υπάρχει σωστή σκηνοθεσία για να την υποστηρίξει και να «κλέψει» ίσως τα προβλήματα της αφήγησης. Ακόμα και τα σημεία καμπής, που παραδοσιακά δίνουν ένα παραπάνω συναίσθημα, παρουσιάζονται επίπεδα και άχαρα, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ούτε για τους χαρακτήρες αλλά ούτε και για εμάς.

Συνένοχος, πάντως, στην παραπάνω άτονη παραγωγή είναι και ο Μάικλ Πένια, που η στιγμή του να λάμψει τον προσπέρασε ήδη από την πρώτη σκηνή. Αν και έμφυτα ευγενής χαρακτήρας, όπως και ο Χερνάντεζ τον οποίο υποδύεται, ο Πένια δεν κατάφερε να δώσει πραγματική προσωπικότητα και ζωντάνια στον ρόλο του, ακόμα και τις στιγμές που η αποφασιστικότητά του είναι η μόνη που έχει σημασία. Λόγω αυτού, περιοριζόμαστε με έναν πρωταγωνιστή θεωρητικά παρών αλλά ουσιαστικά απών από την δράση.

Και κάπως έτσι, το πιο σημαντικό που έχεις να κάνεις ως θεατής με ένα biopic, δηλαδή να συνδεθείς συναισθηματικά με τον άνθρωπο που πραγματεύεται, μοιάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο. Εξαίρεση αποτελεί ενδεχομένως το σημείο όπου ο Χερνάντεζ περνά την εκπαίδευση της NASA, αλλά και αυτό διαρκεί λίγο.

Συμπερασματικά, πολλά είναι αυτά που θα έπρεπε να αλλάξουν ώστε το “A Million Miles Away” να γίνει μία ταινία που θα μπορούσε αντάξια να σταθεί δίπλα σε άλλα ανάλογα biopics αντίστοιχων προσωπικοτήτων. Και αυτό γιατί, όσο αξιοθαύμαστη και αν είναι μία ιστορία ζωής, το σινεμά πάντα θα θέλει το μαγικό του στοιχείο για να απογειώσει τα πράγματα. Και εδώ, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος ότι έλειπε από την αρχή.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Οκτ. 2023, 16:57
Ενημέρωση: 14 Οκτ. 2023, 16:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
A million miles away
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos