Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η λεπτή γραμμή μεταξύ αγάπης και μίσους γίνεται μοιραία όταν μια γυναίκα ανακαλύπτει ότι ο άντρας της έχει δεσμό. Και οι δύο θα φτάσουν στα άκρα για να πάρουν ό,τι θέλουν.

Άποψη: Το δανέζικο αστυνομικό δράμα “Loving Adults” του Netflix είναι βασισμένο στο βιβλίο της Anna Ekberg "Krlighed For Voksne". Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κρίστιαν και της Λεονόρας, ενός ζευγαριού που είναι δεσμευμένο σε έναν γάμο χωρίς αγάπη.

Επιφανειακά, δείχνουν να τα έχουν όλα και να κάνουν την ιδανική ζωή, ενώ παράλληλα ο γιος τους αναρρώνει από μια σοβαρή, παρατεταμένη ασθένεια. Όταν όμως η Λεονόρα ανακαλύπτει σε ένα πάρτι τον σύντροφό της να την απατάει με τη συνεργάτιδά του οι σκελετοί στην ντουλάπα βγαίνουν στο φως…

Το “Loving Adults”, σκιαγραφεί μια πολύ ανησυχητική εικόνα ενός δυστυχισμένου γάμου και θυμίζει αρκετά το "Gone Girl". Με αριστοτεχνική εκτέλεση, η Barbara Topse-Rothenborg και οι σεναριογράφοι δίνουν μια συναρπαστική αφήγηση για την απατημένη σύζυγο που ασκεί πίεση με όποιον τρόπο μπορεί -ή ίσως με τον μόνο τρόπο που μπορεί- για να αποτρέψει τον σύντροφο από το να την εγκαταλείψει.

Ο έρωτας, η χειραγώγηση, το συναίσθημα της γονικής ευθύνης, το έγκλημα και ένα ζοφερό ιστορικό σχέσεων φτιάχνουν το παζλ της αγωνίας, φέρνοντάς το, όμως, πολύ κοντά στις σχέσεις και τα διλλήματα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε βιώσει, από την μία ή την άλλη πλευρά.

Καθώς η ιστορία του ταραγμένου γάμου του Κρίστιαν και της Λεονόρας εξελίσσεται, το κοινό θα αρχίσει να αμφιβάλλει για την πίστη τους και θα μπει στη διαδικασία να διαλέξει με ποιανού το μέρος θα ταχθεί.

Αυτό είναι και η  μεγαλύτερη επιτυχία της ταινίας. Οι ερμηνείες των Νταρ Σαλίμ, Σόνια Ρίχτερ και Σας Γουίλκινς είναι to the point και δραματικές «τόσο όσο», καθώς η περίεργη ιστορία αυτού του ερωτικού τριγώνου εξελίσσεται και φτάνει στη μεγάλη ανατροπή.

Παρά την οπτική και αφηγηματική σαφήνεια και τον επαγγελματισμό που διατρέχουν όλο το έργο, δυστυχώς, δεν λείπουν τα στερεότυπα του ευαίσθητου συζύγου και της πικραμένης-απατημένης γυναίκας. Η ταινία, ωστόσο, είναι από τις καλές επιλογές της πλατφόρμας.

Όντας ευρωπαϊκή παραγωγή και όχι “αμερικανιά”, οι ανατριχιαστικές εξελίξεις του “Loving Adults” μοιάζουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν στον οποιονδήποτε.

Οπότε, καθίστε αναπαυτικά, πάρτε στο χέρι το ποτό σας και απολαύστε το βράδυ σας με μια ιστορία γεμάτη συνοχή και… ενοχή!

Πρώτη δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2022, 16:51
Ενημέρωση: 6 Σεπτεμβρίου 2022, 16:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Loving adults
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos