Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Εξωγήινος εισβολέας αήττητος, αλλά και με σεβασμό προς τους δυνατούς αντιπάλους, έρχεται στην Γη κάθε 6 χρόνια με σκοπό να σκοτώσει τους πάντες, εκτός και αν κάποιος από τους εκλεκτούς μαχητές που θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν, καταφέρει και τον νικήσει σε μάχη ζίου ζίτσου.

Άποψη: Πολύ θα θέλαμε, το νέο φιλμ που πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ να μην θυμίζει κάποια από τις αθλιότητες στις οποίες μετέχει την τελευταία δεκαετία ανελλιπώς, αλλά ορισμένες από τις εκλάμψεις του σε αυτό το χρονικό διάστημα. Να γουστάρουμε λίγο καλτίλα από Mandy, Mom And Dad, Color Out Of Space, έστω Army Of One. Κάτι. Τίποτα.

Δυστυχώς το Jiu Jitsu του Κύπριου Δημήτρη Λογοθέτη είναι κακό, πολύ κακό. Και δεν το γράφουμε με την καλή έννοια (…). Είναι το βατόμουρο της χρονιάς, το Νο 1 της λίστας μας σαςν MOVE IT προσεχώς με τις χειρότερες ταινίες που βρήκαν διανομή (online και σε αίθουσα) το 2020.

Κάπου μεταξύ Predator και Mortal Kombat από το πανέρι, με τραγικά ειδικά εφέ, λίγο ταξίδι στον χρόνο, λίγες πολεμικές τέχνες αδέξια χορογραφημένες, κάποιες μάχες εικονογραφημένες και καλά τύπου κόμικ (το φιλμ είναι βασισμένο σε κόμικ που έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης btw), σενάριο που δεν βγάζει πολύτως κανένα νόημα, χαρακτήρες που διαρκούν λίγο, αναπτύσσονται λιγότερο, σημαίνουν ελάχιστα και εξαφανίζονται πάρα πολύ εύκολα. Ερμηνείες που δύσκολα μπορώ να χαρακτηρίσω χωρίς να τρολάρω, με τον πρωταγωνιστή -wannabe Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ- που μοναδικό του μέλημα είναι να σφίγγεται όλη την ώρα, τελικά να προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την ρομποτέ ανεπάρκειά του.  

Η μόνη όαση είναι ο Νίκολας Κέιτζ, όταν επιτέλους κάνει την εμφάνισή του λίγο πριν την μέση της ταινίας και το καταδιασκεδάζει τρολάροντας στον ρόλο του ζεν τρελαμένου αμπελοφιλόσοφου που λέει αλήθειες, κατέχει από πολεμικές τέχνες, γνωρίζει όλο το παρελθόν του εξωγήινου, αλλά και τον τρόπο για να αντιμετωπιστεί και τα εξηγεί και ωραία στον σφίχτη, άσχετα αν εκείνος τον κοιτά με το κενό του βλέμμα και απορεί.

Τα περίπου 20 λεπτά όμως συνολικά που τον βλέπουμε, τα ευχαριστιόμαστε, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν, η ταινία με δυσκολία παρακολουθείται, ακόμη και για ένοχη απόλαυση.

To "Jiu Jitsu" στριμάρει σε πανελλήνια πρεμιέρα από τις 15 Δεκεμβρίου, μέσω της υπηρεσίας Movies Club της Cosmote TV, με τιμή ενοικίασης από 4,90 ευρώ και οι συνδρομητές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών από την ενοικίαση της.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Δεκ. 2020, 20:32
Ενημέρωση: 17 Δεκ. 2020, 20:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Jiu Jitsu
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos