Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ο Evan που είναι στα όρια της κατάθλιψης, ανακαλύπτει οτι σε μια παλαιότερη ζωή σμίλευε σπαθιά, πέθαινε, ξαναζούσε με γνώσεις για τα πάντα, πέθαινε και ξαναγεννιόταν να σώσει το κόσμο απο όμοιους του που δε γουστάραν τη φάση. Εσείς στη δουλειά όλα καλά;

Γνώμη: Ο Antoine Fuqua δεν είναι ένας κακός σκηνοθέτης. Συζητήσιμος όμως σίγουρα είναι. Αν δείς το Tears of the Sun σαν καθαρόαιμη πολεμική περιπέτεια είναι μια χαρά, αν προσπαθήσεις για κάτι παραπάνω, ίσως θέλεις να βγάλεις τα μάτια σου από την προπαγάνδα.Το Training day αποτέλεσε τον προσωπικό του θρίαμβο, με τον υπέροχο Denzel Washington να σώζει απο το κάζο και το Equalizer. Το Olympus has Fallen ήταν μια κάκιστη περιπέτεια ενώ το Southpaw αν και αγαπήθηκε εδώ στην Ελλάδα, τερμάτισε όλα τα κλισέ του είδους.

Ίσως η Paramount με βάση την δημιουργία της δικής της πλατφόρμας να ζήτησε άμεσα μια μπλοκμπαστεριά έτσι ώστε να μπεί δυναμικά στο χορό των streaming υπηρεσιών, οδήγησε τον σκηνοθέτη αντί να πρωτοτυπήσει, να δανειστεί στοιχεία απο άλλες 30 ταινίες όπως το Matrix, το Bourne, τους 12 πίθηκους, τα έβαλε στο μίξερ και το super ενεργειακό smoothie κατέληξε άνοστο και με πλήρη απουσία προσωπικού στυλ. 

Η ιδέα -αν και δανεική- αποτελεί πεδίο για πολλούς πειραματισμούς, αλλά η σχεδόν δίωρη διάρκεια της ταινίας δε χωράει ούτε για αστείο το επικό του όλου πράγματος.Η μετενσάρκωση των βασικών χαρακτήρων σε διάφορες ζωές, θα αποτελούσε ταμάμ για μια σφιχτοδεμένη σειρά των 10 επεισοδίων μιας και τα τελευταία χρόνια αυτές δε τσιγγουνεύουνται ούτε στα budget, ούτε στους ηθοποιούς σταρ. Ποιος να πρωτοαναπνεύσει όμως στο Infinite και πόσες πληροφορίες να δοθούν; Πριν μπεις στο ζουμί, έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους.

Όσον αφορά το πρωταγωνιστή και μεσσία της ταινίας, ο Mark Wahlberg ερμηνεύει ένα άνιωθο χαρακτήρα που όταν ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης παραμένει άνιωθος! Eνας σταρ παραγγελία από μεγάλα studios επειδή φέρνει τα χρήματα των ταινίων πίσω, αλλά με τρομακτικά ελάχιστο τσαλάκωμα και τον οποιονδήποτε συναισθηματισμο σε όλους τους ρόλους του -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Εδώ ειδικά φαίνεται στο απόγειο της βαρεμάρας του.

Μάταια ο ανταγωνιστής Chiwetel Ejiofor προσπαθεί να φέρει μια σπίθα στην αντιπαράθεση, αλλα ο Mark με ακατανίκητα όπλα το μειδίαμα του και του στυλ "ξυπνησα κομμάτια Δευτέρα και πρέπει να πάω για δουλειά" διαλύει την όποια προσπάθεια ταύτισης με τους ήρωες.

Δεν λείπουν οι ατάκες και οι comic relief χαρακτήρες (η marvel έχει κάνει τεράστιο κακό πάνω σ αυτό το κομμάτι) ενώ τη δράση μάλλον θα τη χαρακτηρίζαμε ανεύμπνευστη.Υπάρχει μπόλικη σε όλη τη ταινία, με κυνηγητά, αμάξια να ισοπεδώνουν πόλεις και μάχες των υποτίθεται ένδοξων μαχητών τόσο ανιαρές που σε κάνουν να νομίζεις οτι οι πρωταγωνιστές θα πάθουν καμια θλάση οπότε ρίχνουμε εφέ για αντιπερισπασμό.

To φινάλε παραμένει ανοιχτό σε συνέχειες, αμφιβάλουμε όμως αν θα βρεθεί άνθρωπος να τις δεί, ενώ σίγουρα αποτέλεσε κακό οιωνό πως η ταινία δε παίχτηκε καν στις αίθουσες.

Κάποιοι θα σταθούν στις υπερβολές, όπως ότι ο πρωταγωνιστής κάνει σούζες πάνω σε φτερό αεροπλάνου εν πτήση (!) ή στο ότι τα παραμυθάκια αυτά για αιώνια μάχη με πολεμιστές που γεννιούνται σε διαφορετικά σώματα δύσκολα πείθουν. Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα, όταν οι ηθοποιοί γουστάρουν να παίζουν και ο σκηνοθέτης αφήνει μια σφραγίδα στο φίλμ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση απουσιάζουν και τα δύο.

Στριμάρει στο Amazon.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 27 Νοε. 2021, 17:31
Ενημέρωση: 27 Νοε. 2021, 17:31
Τίτλος:
Infinite
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos