Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η πράκτορας μιας αόρατης οργάνωσης που διαφυλάσσει την παγκόσμια ειρήνη προσπαθεί να εμποδίσει μια χάκερ να κλέψει το πιο πολύτιμο — κι επικίνδυνο — όπλο της.

Άποψη: «Οι αμερικάνικες ταινίες συνήθως δεν έχουν ένα θέμα, έχουν μια ιστορία. Μια ωραία γυναίκα δεν είναι ένα θέμα. Η Τζούλια Ρόμπερτς να κάνει τούτο και το άλλο δεν είναι ένα θέμα», είναι ένας από τους γνωστούς αφορισμούς του Jean Luc Godard και αν βγάλουμε το όνομα της Ρόμπερτς και βάλουμε το όνομα της εντυπωσιακής σε ταινίες δράσης Gal Gadot, τότε θα έχουμε τον ορισμό της νέας ταινίας του Netflix, σε σκηνοθεσία Tom Harper.

Η Gal Gadot είναι εξαιρετική action star, που όμως δεν της έχει δοθεί η δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε κάτι τύπου James Bond ή Mission Impossible, ώστε να αναδειχθεί στο βαθμό που θα μπορούσε, μιας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους πρωταγωνιστές των συγκεκριμένων franchises.

Το Heart of Stone είναι μια τυπική ή τυποποιημένη ταινία του είδους που κοπιάρει τις αντίστοιχες ομοειδείς ταινίες, χωρίς ωστόσο να τα βγάζει πέρα. Ανακατεύει όλα τα υλικά και προσφέρει ένα θέαμα χωρίς υπόθεση.

Μια συρραφή σκηνών δράσης από κάτι που ως ιστορία έχει εξαντληθεί πολύ νωρίς, με την «ανατροπή» να καθίσταται ορατή την πρώτη ώρα της ταινίας και την δεύτερη να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τεχνολογικούς μηχανισμούς μπερδεμένους και αχρείαστους. Η Gal Gadot ως Rachel Stone ξεκινά συμμετέχοντας σε μια αποστολή στις ιταλικές Άλπεις, ένα σκηνικό βγαλμένο από την τελευταία πράξη του Inception, χωρίς την ευφυΐα του δημιουργού του, για να αρχίσουν να αποκαλύπτονται διάφορα για την ίδια και τα κίνητρά της. Τελικά μπαίνουν στην μέση μυστικές υπηρεσίες, αόρατες οργανώσεις, οπλοφόροι και χάκερς σε εντυπωσιακά σκηνικά και όμορφα τοπία, που όμως δεν έχει πολλά βασικά στοιχεία ενός καλού κατασκοπευτικού θρίλερ.

Απουσιάζει η αγωνία, η καθαρότητα των στόχων και των κινήτρων αλλά και της σκέψης του δημιουργού της, ενώ το μοτίβο των πολλαπλών πρακτόρων το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες δράσης του παρελθόντος με την Angelina Jolie ή τον Tom Cruise.

Η Gadot θα μπορούσε να είναι μια άξια συνεχίστρια αυτού του είδους δράσης, αν της δοθεί καλύτερο υλικό.

Οι συμπληρωματικοί ρόλοι που υποδύονται ο Jamie Dornan και ο Matthias Schweighofer ούτε αναλύονται, ούτε αξιοποιούνται. Λειτουργούν περισσότερο ως φάροι ανάδειξης των προβλημάτων της πρωταγωνίστριας, μόνο που και εκείνη μοιάζει περισσότερο βγαλμένη από video game παρά από σενάριο αφηγηματικής ταινίας.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Aug 2023, 16:07
Ενημέρωση: 19 Aug 2023, 20:23
Τίτλος:
Heart of stone
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38143
Tanweer
28151
Tanweer
18587
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos