Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Ο τίμιος και ειλικρινής Cole (Chris Evans), ερωτεύεται παράφορα την αινιγματική Sadie (Ana de Armas), όμως μετά ανακαλύπτει σοκαρισμένος πως η Sadie είναι μυστική πράκτορας. Πριν προλάβουν να κανονίσουν το δεύτερο ραντεβού τους, ο Cole και η Sadie θα παρασυρθούν σε μια διεθνή περιπέτεια για τη διάσωση του κόσμου. 

Άποψη: Hot ονόματα μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ σε κατασκοπευτικές περιπέτειες και βόλτες σε άλλες χώρες με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα ή απλώς το τομάρι τους, είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλει λεφτά ένα αμερικάνικο στούντιο. Το είδαμε στο Mr and Mrs Smith με Angelina Jolie και Brad Pitt, στο The Tourist πάλι με Angelina Jolie και Johnny Depp αυτή την φορά, ή στο Knight and Day με Tom Cruise και Cameron Diaz.

Αυτή η μόδα των 00s και early 10s ξεθύμανε, ίσως επειδή πλέον το ενδιαφέρον έφυγε από αυτό το κοσμοπολίτικο σταρ πάρτι που εκφράζουν οι ταινίες και το κοινό στράφηκε σε άλλους τρόπους διασκέδασης μέσω του σινεμά, όπως στης υπερηρωικές ταινίες.

Το Ghosted του Dexter Fletcher (Rocketman) είναι η αποτυχημένη προσπάθεια της Apple να επαναφέρει αυτό το σινεμά, αλλά με όρους τηλεόρασης μιας και είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα της, βάζοντας για πρωταγωνιστές δύο περιορισμένων δυνατοτήτων ηθοποιούς, που ναι μεν ο Evans ήταν καλός ως Captain America και η De Armas ως Μέριλιν, αλλά παρακαλείται όποιος θεατής/όποια θεάτρια δεν γελάσει με τις ερμηνείες τους στο Ghosted, όπως επικοινωνήσει μαζί μας.

Μια αρκετά διασκεδαστική ταινία δράσης, αλλά αφόρητα προβλέψιμη, πηγαίνοντας by the book όλα τα κλισέ του είδους και συνδέοντας ανεπιτυχώς το ρομάντζο με την κατασκοπευτική δράση.

Ούτε η χημεία των δυο τους είναι τέτοια ώστε να μπορέσει να χτιστεί ένα ρομάντζο πάνω τους, ούτε είναι τέτοιο το εκτόπισμά τους ώστε να πάρουν πάνω τους την ταινία, όπως έκανε παλαιότερα η Jolie, που δεν είχε σημασία αν η ταινία ήταν μέτρια ή και κακή. Σημασία είχε ότι κράταγε όλη την ταινία πάνω της, αναβάθμιζε κάθε σκηνή δράσης και αγωνίας και επιτύγχανε τον σκοπό της που στην τελική ήταν απλώς να περάσεις καλά.

Εν προκειμένω, ούτε αυτό επιτυγχάνεται στο έπακρο. Η δράση είναι τελείως προβλέψιμη και άρα μη αγωνιώδης η έκβασή της, ενώ οι ρομαντικές σκηνές μπαίνουν αναγκαστικά για να μπορέσει κάπως να στηριχτεί το όλο σενάριο.

Ίσως η επιλογή της Scarlett Johansson να ήταν καλύτερη (αν δεν είχε απορρίψει εν τέλει τον ρόλο), αν και αυτό θα σήμαινε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια εκμετάλλευσης του μαρβελικού fanbase, καθώς πέρα από την Johansson αν έπαιζε και τον Evans που τελικά έπαιξε, στην ταινία εμφανίζονται σε γκεστ ρόλους οι Anthony Mackie, Sebastian Stan και Ryan Reynolds. Έχουμε επίσης και επανένωση Ana de Armas και Adrien Brody, που υποδύθηκαν το ζευγάρι Μέριλιν Μονρό και Άρθουρ Μίλερ στο Blonde. Ο Brody ανέλαβε τον κλασικό, στερεοτυπικό ρόλο κακού με την περίεργη προφορά, την σαδιστική συμπεριφορά και το κλασικό χαμήλωμα φωνής για να φανεί επιβλητικός, κάνοντάς τον καρικατούρα.

Ένα περιορισμένο και ανέμπνευστο υλικό που στα χέρια του Fletcher δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε κάτι ανώτερο με διεκπεραιωτικές σκηνές δράσης και αναληθοφανή σκηνικά.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Απριλίου 2023, 16:27
Ενημέρωση: 28 Απριλίου 2023, 16:27
Τίτλος:
Ghosted
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos