Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Νεαρή κοπέλα περνάει τα πάνδεινα απο κάθε λογής 'σκουπίδια' που στρατολογούνται από μια μυστηριώδη παρουσία σε μια παρέα, έτσι ώστε όλες μαζί  να περάσουν το μήνυμα οτι ώς εδώ...

Γνώμη: Η πρώτη σκηνή σποϊλάρει στο περίπου το τι θα επακολουθήσει, όταν ένα πανοραμικό πλάνο παρουσιάζει ένα διαμέρισμα έτοιμο υπο κατάρρευση και απανταχού λέσια πετσοκομμένα και σπασμένα στο ξύλο. 'Αρα όποιος περιμένει οσκαρικές βραδιές, ηθοποιία στα όρια και πληθωρική γραφή δυστυχώς ατύχησε. Στη προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεται...

Το σινεμά δράσης είναι λαϊκό είδος και αρκετά παρεξηγημένο, όπου συνήθως όπου ακούς πολλά κεράσια με υπέρλαμπρους πρωταγωνιστές, κρατάς μικρό καλαθάκι.

Ένας Τομ Κρούζ  με τον Κιάνου Ρηβς παλεύουν όσο έχουν κάνει συμφωνία με το διάβολο να φαίνονται 30 χρονών και ένας Jason Statham (όταν δεν βαριέται όμως) και απο εκεί και πέρα το χάος. Πολύ σωστά ο John Wick ο τέταρτος πρέπει να στηριχτεί καθώς είναι μια αποθέωση στο genre, αλλά όταν ακούω ωραίος αυτός ο δεύτερος χαρακτηρας ο Κινέζος ("κάποιος Donnie κάτι") βγάζω σπυριά. Η Κίνα & η Ιαπωνία είναι πρωτεργάτες στη σφιχτοδεμένη δράση και στις χορογραφίες, ακολουθούν τελευταία Ταυλάνδη -Ινδονησία-Βιετνάμ.

Απ τον τελευταίο προορισμό έρχεται ο δυναμίτης Furies με τις πρωταγωνίστριες να είναι δικαιότατα οργισμένες με το σκοτάδι που τις περικλείει παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους. Κάποιες σκηνές είναι αρκούντως σκληρές (η Ανατολή δε κάνει παζάρια σε αυτα) δίνοντας  το κίνητρο ταυτόχρονα με συγχωροχάρτι στο μακελειό που θα ξεσπάσει. Τα μαχαιρώματα είναι ακατάπαυστα, κόκκαλα σπάζουν αριστερά-δεξιά, κοσμάκης εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση. Όλα αυτά σε ένα γεμάτο υγρασία νέον σκηνικό όπου οι πολύχρωμες ταμπέλες φωτίζουν τα αιματοβαμμένα πρόσωπα.

Η υπόθεση απλοική με μια συμμορία απο γλιτσες που θα βρεί το δάσκαλο της απο ένα team που θυμίζει Άγγελους του Τσάρλι χωρίς τη 'τσιχλόφουσκα' και τις cringe ατάκες. Εδώ η ατμόσφαιρα αποπνικτική και το μελό ατελείωτο σε μια ταινία που θυμίζει 80ς Ηong Kong σινεμά φόρο τιμής σε John Woo, Ringo Lam, Chow Yun Fat.

H μέντορας των κοριτσιών Veronica Ngo κανει υπερωρίες, αφού πέραν του δεύτερου ρόλου, υπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, δίνοντας τα ηνία όμως των χορογραφημένων μαχών σε άριστους πολεμικοτεχνίτες με το αποτέλεσμα να είναι ποίημα. Η ίδια σαν παρουσία είναι καταπλήκτική, μια  αινιγματική σκληρή καριόλισσα, ενώ οι υπόλοιπες κοπέλες πιο πολύ δέρνουν παρά μιλάνε.

Συνοψίζοντας, το Furies στο Netflix χαράς ευαγέλλια για εμάς τους action junkies. Άχαστο.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Απριλίου 2023, 19:32
Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2023, 19:32
Τίτλος:
Furies
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos