Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Τέσσερις μέρες χρειάζεται να μείνει 'καθαρή' η Molly για να μπορέσει να λάβει μια πειραματική θεραπεία . Σε αυτή τη μάχη η μητέρα θα μείνει δίπλα της.

Γνώμη: Πέρασε απαρατήρητο μιας και θεωρήθηκε μια σπουδή στο κλισέ αλλά πώς μπορείς να αποτυπώσεις ένα τόσο δύσκολο θέμα με εντυπωσιασμούς;

'Δειξε μου τα δόντια ' σου προτρέπει η μάνα τη κόρη και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά ο εθισμός δείχνει τα δόντια του στο τι μπορεί να κάνει .

Η Mila Kunis που αποδεικνύει ότι μπορεί να παίζει σε κανονικές ταινίες περιφέρεται σε τραγική κατάσταση από τη πρώτη στιγμή του έργου αποτυπώνοντας μια βασανισμένη ψυχή που δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη. Πειθει τη μοναδική της σύμμαχό να προσπαθήσουν ακόμα μια φορά .

Η Glenn Close πανεύκολα κλέβει τη παράσταση σαν τη μάνα βράχος που "κλαίει" εσωτερικά για τη Molly αλλά με τον κυνισμό προχωράει μπροστά.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από αυτό το δίπολο προσπαθώντας ατσαλα κάποιες φορές να εξηγήσει την αιτία του εθισμού χωρίς να εμβαθύνει περαιτέρω.

Όμως ο σκηνοθέτης Rodrigo Garcia δεν είναι Αρονόφσκι να αφήσει προσωπικό στίγμα, οπότε τα πράγματα κινούνται με μια τηλεοπτική αισθητική που αν δεν ήταν οι εξαιρετικές πρωταγωνίστριες να σώσουν τη παρτίδα θα μιλούσαμε για χαμένη προσπάθεια.

Οι 4 μέρες μακρυά από το σκοτάδι φαντάζουν λίγες ενώ οι εκατομμύρια περιπτώσεις που βασανίζονται από τα ναρκωτικά έχουν να πουν ότι ακόμα και μια μέρα  μακρυά από αυτά είναι νίκη.Αρκει να τους πάρει κάποιος απ' το χέρι; 

Το ταινιακι αποφεύγει να θέσει ερωτήματα προσφέροντας μια ανάσα αισιοδοξίας που δεν είναι δεδομένη. Από την άλλη είναι ειλικρινής  στις προθέσεις του και μόνο για τις ερμηνείες του προτείνεται.

 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Απριλίου 2023, 15:41
Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2023, 15:41
Τίτλος:
Four good days
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos