Broadway 2022

Θα το βρείτε: Netflix

Συνοψη: Ο Kai με τον τίτλο 'Wu Assasin' ερευνούν με τους φίλους του τον θάνατο της αδερφής του ενός, απο συμμορία που κατέχει εξίσου μυστικές δυνάμεις. Όλα αυτά με φόντο τη μαγευτική Ταυλάνδη και μερικά κλωτσομπουνίδια.

Άποψη: Στα ωραία και νοσταλγικά χρόνια που ήμασταν πιτσιρικάδες πηγαίναμε στο videoclub και με αυστηρές συστάσεις να νοικιάσουμε μόνο 2 κασέτες για το σαβατοκύριακο έπεφτε μπόλικη περισυλλογή.Το ίδιο και ξενέρα όταν χωρίς πολλές πληροφορίες οι επιλογές μας αποδεικνυόταν σκουπίδια ολκής αλλά έπρεπε να πιούμε όλο το πικρό ποτηρι αναμένοντας κάτι καλυτερο την επόμενη εβδομάδα.

Το Netflix είναι εδω και σε σκέφτεται. Μπορείς να το κλείσεις, να το τρέξεις, ακόμα και να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Αν δεν πιάσατε το υπονοούμενο με τη αναδρομή στο παρελθόν, θα το κάνουμε πιο λιανά. Το 'Fistful' είναι πατάτα, ούτε κάν τίμιο b movie, μια απαράδεκτη ταινία που θυμίζει κακή βιντεοκασέτα.

Κάτι είχαμε ψυλλιαστεί βλέποντας τον Roel Reine στο τιμόνι έχοντας στο παλμαρέ του "ποιήματα" όπως το 'Death race 3', 'Hard Target 2' ή το 'Condemned 2', αλλά όταν βλέπεις σαν πρωταγωνιστή τον άριστο πολεμικο-τεχνίτη Iko Uwais και μια τίμια γεύση που σου έιχε αφήσει η σειρά 'Wu Assasin' που υποτίθεται αποτελεί την συνέχεια, δίνεις μια ευκαιρία. Δυστυχώς ο Uwais δε πρέπει να δώσει καμία ευκαιρία στον ατζέντη του, καθώς πάνω στη πρεμούρα του να τον γνωρίσει το Hollywood, αναλώνεται σε κακές ταινίες όπως το 'Mile 22', το νέο Gi Joe:Snake eyes και μιας που είπαμε αναλώνεται, θα κάνει τον Villain των 'Αναλώσιμων 4'.

Βάζοντας στην άκρη όλα τα υπόλοιπα, ποντάρεις ότι θα δεις καλογυρισμένες σκηνές μαχών, αλλα οι σκηνοθέτες προτιμούν να πυροβολούν στο μοντάζ μη καταλαβαίνοντας τι γίνεται, ενώ ο Reine στο άλλο άκρο είναι λές και έχει τραβήξει χειρόφρενο και όλα γίνονται πάρα πολύ αργά, μάλλον για να μην εκτεθεί η πλειοψηφία του cast που δεν έχει ιδέα απο πολεμικές τέχνες, μιας και στο budget δε περίσσευε ευρώ να προσληφθεί ένας action director της προκοπής.

Δυστυχώς το υπόλοιπο cast είναι για γέλια και για κλάματα, ενω ο δεύτερος σταρ της ταινίας Lewis Tan, παραμένει εξίσου αδιάφορος όπως με το πέρασμα του απο το Mortal Combat. Στο ρόλου του ατακαδόρου γόη και κολλητού του Kai χαρίζει και μια ερωτική σκηνή βγαλμένη απο εποχές Alter και το όλο σκηνικό σε κάνει να θέλεις να τραβάς τα μαλλιά σου.

Σενάριο δεν υπάρχει, ή μάλλον υπάρχει αλλα δε βγάζεις άκρη όταν εμπλέκονται κάτι αρχαίες δυνάμεις και στο μονάδικό πράγμα που θα ήθελες τουλάχιστον να δείς κάτι, οι σκηνές δράσης, απογοητεύουν.Είναι πολλές αλλα δεν έχουν καμία δυναμική, μηδενική ένταση και απειροελάχιστη επίδειξη του τεράστιου ταλέντου που έχει ο Uwais.

Κερασάκι στη τούρτα, η μουσική επένδυση του φίλμ που σε σπρώχνει προς το menu του Netflix (να διαλέξεις κάτι άλλο), στις μονομαχίες ειδικά ενώ θα πρεπε να υπάρχει μία κάποια ένταση, καταλήγεις να γελάς νευρικά με αυτά που ακούς. Ένα άστοχο και κακό b movie που δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε παραπάνω, ειδικά όταν ντεμπουτάρει το έπος 'Batman' στις αίθουσες και μας δίνεται η ευκαιρία να χαθούμε σε μια αίθουσα σινεμά ,να ξεχαστούμε έστω για λίγο απ όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο πλανήτη.

Εδω δεν χωράει γυρίστε τη κασέτα απ την αρχή για τον επόμενο, μάλλον πετάξτε τη κασέτα να προφυλάξουμε τον επόμενο.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2022, 20:18
Ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2022, 20:18
Τίτλος:
Fistful of vengeance
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Dual

Dual

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Με σκοπό να βοηθήσει τον σύντροφο και της μητέρα της να ανταπεξέλθουν με...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
15370
Tanweer
6866
Tanweer
4380